Nyhed

High Voltage indtager Boltens Gård

Knap er Sin City lukket, før det genopstår i nye lækre lokaler. Hard rock- og metal-publikummet er efterhånden ved at være helt forkælede.

I disse dage er det præcist et år siden, at vi kunne berette om åbningen af Sin City i Kødbyen. Hvad der skulle have været et rock'n'roll-mekka af evig ungdom, horn og whisky viste sig at måtte bukke under for bureaukrati og kommunetilladelser, og måtte lukke pludseligt i februar.

Det var et hårdt slag for det store stampublikum, der sikkert godt kan gå andre steder hen, men ikke har haft et decideret hardrock-sted, siden The Rock lukkede. Men allerede nu er der en afløser på vej, idet Martin D'Amour fra Sin City åbner ny klub her i weekenden.

Denne gang i den tidligere Kulør-bar i Boltens Gård. Det er en noget anderledes adresse, men Martin er ikke i tvivl: "Sin City var et koldt rum, der var svært at blive klog på og give den varme og autenticitet, som klæder rock 'n' roll og metalkulturen bedst. Det var på Kødbyens fredede præmisser, som jeg mener, vi fik det allerbedste ud af, men all in all skulle der indgås rigtig mange kompromisser dernede, som High Voltage på ingen måde lider under. Sin City var i to plan, der gav mulighed for at have forskellige musikprofiler oppe og nede. High Voltage er i ét plan, så det vil på den ene side samle festen og oplevelsen, men vil på den anden side også betyde, at vi kommer til at have lidt mere musikalsk alsidighed."


Til åbningen spiller bandt andet Supercharger, der også spillede til Sin City-åbningen, så man kan gå ud fra at det er cirka samme musikalske indhold. "Profilen bliver upcoming og mellemklasse-rockbands fra ind- og udland. Ingen indie og ingen ekstrem metal, men næsten alt imellem", og stedet kan rumme 350 publikummer. På den måde er det ikke en konkurrent til den anden ejer fra Sin City, som snart åbner en hardrockbar i en noget mindre størrelsesorden. Men snarere til Lions&Barrels på Østerbro eller Beta på Amager, der begge kører med metal-koncerter ind imellem. Her før det er åbnet, virker det dog til, at High Voltage prioriterer festen højere end de musikalske oplevelser, og første måned byder da også udover en håndfuld mindre bands på både Foo Jam og stedets eget husorkester.

Boltens Gård har tradition for noget mere poppede ting, men måske kan rockfesten friste nye lyttere, med sin lettere gotiske indretning, værtshuspriser og al den sleaze, hjertet kan begære.

ANNONCE