x

Nikki Sudden pludselig død

Nikki Sudden pludselig død

Nikki Sudden, 49, blev søndag fundet død. Årsagen er endnu ikke offentliggjort. Knitting Factory, et af Lower Manhattans berømte spillesteder, havde dagen før lagt lokaler til en koncert med engelske Sudden og hans band The Jacobites.

Den altid produktive sanger, med dusinvis af plader på samvittigheden, havde netop færdiggjort et nyt soloalbum, ”The Truth Doesn’t Matter”, og det var meningen, at Sudden skulle spille med sit band The Jacobites i morgen i London. Showet bliver dog ikke aflyst - man vil holde en mindekoncert i stedet, skriver Billboard.com. ”Nikki Sudden troede på rock n’roll – og hvor svært har det ikke været i dette nye kolde årtusind”, udtaler Dave Kusworth fra The Jacobites.

Sudden blev berømt sidst i 70’erne sammen med broderen Epic Soundtracks, da de fyrede den af i Birmingham-bandet Swell Maps, hvor en punk- og rock-kombinationslyd stod på menuen. På trods af bandets korte levetid har Swell Maps været ganske indflydelsesrigt. De var blandt andet med til at sætte gang i bands bevidsthed om, at det var muligt at gå udenom de store selskaber og skabte dermed den såkaldte ”do-it-yourself-bølge”. Nikki Sudden udgav efter bandets opløsning allerede i 1980 sit eget materiale. Suddens bror døde i 1997.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA