x

Nye navne på vej til Dyrskuepladsen

Nye navne på vej til Dyrskuepladsen

(På billedet: Floetry)

Som regel offentliggør Roskilde Festival deres nyheder hver onsdag, og i dag ingen undtagelse. Det drejer sig denne gang om world music og beats fra den urbane kant. Anmelderroste Toumani Diabaté fra Mali kommer med sin 21-strengede harpelignende kora, som han mestrer til perfektion, og mon ikke han skal spille op til folkefest på Ballroom-scenen sammen med sit 15 mand store ensemble Symmetric Orchestra. Fra festivalens side lover de i hvert fald en oplagt mulighed for her at udfolde sig i ekstatisk dans til de vestafrikanske lydbilleder.

Også mexikansk-amerikanske Ruben Ramos & The Mexican Revolution med deres tejano-musik vil være at finde på Roskilde Festival til sommer. De har udgivet over 30 plader og nyder stor popularitet i den nye verden.

De sidst offentliggjorte navne er som nævnt fra storbyens grumsede kant. Det drejer sig om svenske, og vildt populære, Looptroop, der efterhånden har gæstet Danmark utallige gange med deres hårdtslående politiske hiphop. I den blødere ende af hiphop-skalaen finder vi de engelske neo-soul-divaer Floetry, der kommer til festival for at levere hip hop med den søde r&b-eftersmag.

Med elektronisk fedtkant serveres denne uge fra Roskilde tilmed tre af det danske selskab Statler og Waldorfs lækreste elektro-beufs: Rasmus Møbius og Pellarin & Lenler. Dj og remixer Møbius er kendt som den ene halvdel af duoen Melk, som han da, udover sin tjans som dj, også skal optræde med på festivalen. Der bliver masser af dub fra Møbius, mens Pellarin & Lenler blander r&b og techno.

Roskilde Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA