x

Markant færre udlændinge på Roskilde

Markant færre udlændinge på Roskilde

I 2002 var halvdelen af publikum på Roskilde Festival tilrejsende udlændinge fra ikke mindst nabolandene Norge, Sverige og Tyskland. I år er tallet kun 15%, og det er endda en forbedring i forhold til sidste år, fortæller festivalens talsmand Christina Bilde til Dagbladet Politiken.

Hun siger, at det umiddelbart er svært at svare på, hvorfor naboerne holder sig væk,. men peger på finanskrisen som en mulig faktor: 

"Det er vanskeligt for os at få viden om, hvorfor folk fra udlandet ikke tager til Roskilde Festival. Men vi kan se, at vi fortsat er en meget kendt festival i de områder, vi satser på", konstaterer Christina Bilde.

Roskilde Festival har ellers gjort en aktiv indsats for atter at nå en publikumssammensætning som i 2002. Der er således blevet arrangeret koncerter i tyske, svenske og norske byer og reklameret på storskærme i nabolandene i anledning af offentliggørelsen af årets festivalplakat. 

"Det er helt klart vores mål, at nå 50 procent igen, og vi har gjort en ret stor indsats", udtaler Bilde og tilføjer: "Det handler om at få placeret Roskilde Festival højere i bevidstheden, og det handler om at få placeret et billede af Roskilde Festival som en unik festival i forhold til andre festivaler."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA