x

København bliver værtsby for Melodi Grand Prix

København bliver værtsby for Melodi Grand Prix

Det blev københavnerne, der slog jyderne i kampen om værtsrollen for Eurovision Song Contest 2014, der afholdes i Danmark efter Emilie de Forests sejr tidligere i år. 

Det internationale Melodi Grand Prix bliver afholdt i Købehavn, nærmere betegnet B&W-hallerne på Refshaleøen, der til anledningen vil blive forvandlet til Eurovision Island. Det sker under de tre musikshows med henholdsvis semifinaler den 6. og 8. maj og finalen den 10. maj. Dermed bliver det tredje gang, at verdens største musikkonkurrence kommer til hovedstaden. I 1964 foregik det i Tivolis Koncertsal og i 2001 i Parken. 

Både Herning og Horsens har ellers ivrigt budt ind som værtsby, men i går søndag aften blev kontrakten så endelig underskrevet. 

Pernille Gaardbo, som er DR's hovedansvarlige på det internationale Melodi Grand Prix, forklarer i en pressemeddelse om valget således:

"Med valget af B&W-hallerne er vi godt på vej til at folde den mest nyskabende arena ud nogensinde. Det er vores ambition at forny showet i både form og indhold, så det bliver en nutidig opdatering med respekt for traditionerne," siger hun. 

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, bakker op om den forklaring:

"Vi har den målsætning, at alle de gæster, som kommer hertil, skal føle sig velkomne. Grand Prix'et skal gerne blive en kæmpemæssig folkefest. Noget, vi kan samles om, begejstres over og glædes ved - både herhjemme og i resten af Europa. Og så satser vi selvfølgelig også på, at det bliver en begivenhed, som vi alle sammen kan være stolte over i lang tid fremover."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA