x

Bono jagtet af tyske aktivister

Bono jagtet af tyske aktivister

Bono siger nu til britiske The Observer, at han blev jagtet af nogle tyske aktivister, da han besøgte G8-topmødet, der foregik i Nordirland den 17. og 18. juni i år. Gruppen råbte "Make Bono history" og refererer herved til den globale "Make Poverty History"-kampagne, hvor Bono selv har figureret i flere sammenhænge. Både med U2 og som privatperson.

"Selv da jeg løb for mit liv, syntes jeg faktisk, det var en ret god linje," siger stjernen i interviewet og tilføjeer, at han i samme uge i juni blev buhet ad på scenen i Arusha, Tanzania til den TED-konference, som han selv havde været med til at planlægge. (TED er en non-profit-organisation, der organiserer konferencer om "idéer, der er værd at sprede", red.)

"Jeg havde en skøn uge for ikke så længe siden. Jeg blev buhet ad på scenen af alle de unge iværksættere blandt publikum, der troede, jeg ville udbrede idéen om et ydmygt, underdanigt Afrika, hvilket i virkeligheden ikke kan være længere fra sandheden. Så vi må gøre noget rigtigt. Vi irriterer både kapitalisterne i Afrika og anti-kapitalisterne i Europa. Sagen er, at jeg ikke er idealist – og har aldrig været det – jeg er bare ret pragmatisk omkring det at finde løsninger."

Den irske verdensmand er temmelig meget i vælten for tiden, efter at han, i samme interview, var ude for at forsvare U2's forvaltning af deres økonomi. Læs mere om den sag her. Bono er i den forbindelse blevet inviteret op til Irlands vicepremierminister Eamon Gilmore for at diskutere regeringens skattepolitik og forklare U2's beslutning om at have skatteeksil i Holland.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA