x

Lene Nystrøm fylder 40

Lene Nystrøm fylder 40

I dag fylder Lene Nystrøm 40 år. Nystrøm må trods sin relativt unge alder allerede siges at være en af Danmarks mest populære sangerinder nogensinde. Først og fremmest på grund af sin rolle som sangerinde i Danmarks kommercielt mest succesrige danske popnavn til dato, Aqua.

Norskfødte Lene Nystrøm arbejde som ung som fotomodel, tv-vært på det norske tv-program Casino og sangerinde på færgen "Peter Wessel" mellem Larvik og Frederikshavn. Her blev hun i 1994 opdaget af rapperen René Dif, der introducerede hende for sangskriverne og producerne Søren Rasted og Claus Norreen. Sammen skabte de dance-pop-gruppen Joyspeed, der siden skiftede navn til Aqua. Aqua singledebuterede i 1996 med "Roses Are Red", fulgt op af "My Oh My", der bægge hittede pænt i Danmark. Det helt store gennembrud kom dog først i 1997 med singlen "Barbie Girl", debutalbummet "Aquarium" og de efterfølgende singler "Candyman (Lollipop)", "Doctor Jones" og "Turn Back Time". Alle blev globale kæmpehits, og "Aquarium" havde i 2002, fem år efter sin udgivelse, globalt solgt omkring 17 millioner eksemplarer ifølge Politikens Rockleksikon.

I 2000 udgav Aqua opfølgeren "Aquarius", hvorfra især "Cartoon Heroes" og "Around The World" blev pæne globale hits. Det samlede pladesalg var dog noget lavere end for "Aquarium"-albummet, cirka fem millioner.

I 2001 meddelte Aqua overraskende, at de ville holde pause på ubestemt tid, midt i arbejdet på deres tredje album. Kort forinden var Lene Nystrøm blevet gift med Søren Rasted, som hun siden har fået to børn med.

I 2003 udgav Lene Nystrøm sit første og hidtil eneste soloalbum, "Play With Me", der ikke blev den store succes. Herefter fulgte nogle år uden for rampelyset, inden Aqua i 2007 meddelte, at de blev gendannet, først for en turné med Grøn Koncert i 2008 og året efter flere koncerter og et best of-album med tre nye numre.

Samme år debuterede Lene Nystrøm som skuespiller i en stor rolle i Ole Bornedals film "Fri Os Fra Det Onde" og modtog i den forbindelse en del roser. Hun har siden medvirket i flere film, blandt andet filmatiseringer af den norske forfatter Gunnar Staalesens krimier om Bergen-detektiven Varg Veum.

I 2011 udgav Aqua deres tredje album med lutter nye numre, "Megalomania". Albummet blev en nogenlunde succes i Danmark, hvor gruppen siden har turneret flittigt, og har også opnået en vis popularitet i Norge, men ellers har det ikke markeret sig nævneværdigt uden for landets grænser.

I 2011 og 2012 var Lene Nystrøm dommer i den danske udgave af tv-talentshowet "Voice – Danmarks største stemme", og i 2013 i den tilsvarende norske version.


 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA