x

Guide: Weekendens bedste koncerter

Guide: Weekendens bedste koncerter

Det grå januarvejr gør det gamle ordsprog om, hvorvidt morgenstund har guld i mund tvivlsomt. Det føles i det hele taget som om, at Danmark stadig forsøger at komme sig oven på efterdønningerne af nytårsstrabadserne. Det mærkes også på de danske spillesteder, hvor vi nok stadig er et par uger fra den helt store musikalske aktivitet på scenerne. Ikke desto mindre er det lykkes os at finde anbefalinger til nogle koncerter i denne weekend, hvis du skulle have lyst til at sætte lidt kulør på årets anden uge.

 

FREDAG

København

Steen Rasmussen Quarteto plays Jobim feat. Josephine Kronholm, Jazzhus Monmartre, klokken 20:00

Er det sydlige himmelstrøg, du savner, bløde toner og varme, kan det anbefales at besøge Montmarte, når den danske jazzpianist Steen Rasmussen og hans kvartet gæster stedet med en hyldest til den store bossa nova-mester Antonio Carlos Jobim. Nogle kender måske navnet Jobim fra samarbejdet med den legendariske jazzsaxofonist Stan Getz, der udmøntede i den klassiske Getz/Gilberto i 1964, hvorpå den solbeskinnede evergreen The Girl From Ipanema også er at finde. Steen Rasmussen har tidligere demonstreret sin kærlighed til de sydamerikanske rytmer, f.eks. på albummet Steen Rasmussen Quarteto em Sao Paulo, som modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder Ivan Rod. Skulle du misse koncerten fredag, har du muligheden for at opleve Steen Rasmussen Quarteto allerede næste dag samme tid og sted.

Aarhus

Echo Lips, Gyngen, klokken 21:30

I Aarhus kigger aalborgensiske Echo Lips forbi Gyngen og spiller deres beskidt rockende popmusik - af bandet selv døbt "dirty-pop". Trioen beskriver sig selv som "et popband, der spiller på guitarer", og deres sange er skrevet efter den gængse popskabelon, men med rå rockenergi og store hooks. Sidste år udgav Echo Lips deres debutalbum, Broken Heart Attack på Target Distribution. GAFFAs anmelder Espen Strunk kvitterede med tre stjerner og skrev bl.a.: " Og så fremdeles går det på et album, som ikke strejfer langt fra de forudsigelige formler, men til gengæld viser et uafviseligt øre for den gode melodi." 

Kolding

Colfach, Godset, klokken 21:00

I det mere eftertænksomme hjørne finder vi den aarhusianske singer-songwriter Jesper Colfach. Han har i 2012 udgivet fuldlængdealbummet In the Valley med sange, han skrev under et tre måneder langt ophold i Los Angeles. For tiden skulle han være i gang med at skrive nyt materiale med sit faste husband. De bringer deres organiske, akustiske popmusik til Godset i Kolding.  

 

LØRDAG

København

The New Shit Showcase, Pumpehuset, klokken 19:00

Sitet Blastbeat startede tilbage i januar sidste år en artikelserie "The New Shit", som fokuserede på navne fra den danske hård rock- og metalundergrund der stod til at få et større gennembrud. Hver anden måned er et band blevet udvalgt og har fået airplay på Sort Søndags Undergrunds Ukrudt. Nu et år senere er de seks bands samlet til stor extravaganza på Pumpehuset. Decay of Existence, L.A. Collection, Bærsærk, Mental Coma, Sunken og Evra står på programmet til, hvad der kun kan beskrives som en hårdtslående fælles hyldest til den danske undergrund. Udover de seks navne er Anders Bøtter aftenens dj. Skulle du lede efter en alternativ måde at få varmen på i januarkulden, kunne det være en ide at lægge turen forbi Pumpehuset og headbange varmen tilbage i kroppen.

 

SØNDAG

København

Kylesa, Pumpehuset, klokken 20:00

Hvis ikke tømmermændene har lagt sig fra The New Shit Showcase aftenen forinden, er der rig mulighed for at fortsætte dem igen på Pumpehuset, når Kylesa (billedet) lukker weekenden med deres eklektiske blanding af metal, indie, rock, pop, psych, punk osv. Er du til "psykedelisk metal med poppet kant", vil Kylesa ikke skuffe. De gæstede bl.a. Roskilde Festival i 2011 og var sidst at opleve i Danmark på Gimle sidste år.  

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA