x

Hør comeback-single med Klaxons

Hør comeback-single med Klaxons

"New rave" blev et nyt genrebegreb blandt guitarbands, da Klaxons i 2007 udgav "Myths of the Near Future", den musikalske blanding af 90'ernes E-kstatiske dance med indierockens sarte melodiøsitet. Som en blanding af Franz Ferdinand og Bloc Party med The Prodigy hittede Klaxons stort med blandt andet singlen "Golden Skans". De fulgte op på debutsuccesen i 2010 med "Surfing the Void", hvorom GAFFA skrev: "Fængende melodier og spøjse sci fi-tekster går hånd i hånd med kosmiske synths, post-punk-guitar og teatralsk falsetkor.", men siden da har der været temmelig stille omkring det engelske band. I 2012 rapporterede GAFFA, at bandet var i gang med ny musik. Og det har langt om længe udmøntet sig i en ny single. 

"There Is No Other Time" hedder det første udspil fra Klaxons' kommende tredje album. Det er produceret af Gorgon City, som for tiden også hitter i England med sangen "Ready For Your Love". Frontmand James Reynolds beskrev sidste år lyden af albummet til NME som "stilfuld og euforisk" og sagde: "Det dækker skæv electronica og pop. Det er altid dér, vi sagde, at vi ville placere os selv - det tog os bare noget tid at lære at komme dertil."

Det er da også en noget anden lyd, der umiddelbart rammer lytteren ved første lyt til "There Is No Other Time". Havde du forventet det futuristiske guitarangreb, som har karakteriseret tidligere Klaxons-singler, bliver du overrasket. Lyden er i stedet klar 90'er-dance/pop. Du kan danne dig din egen mening ved at følge linket i bunden til SoundCloud.

En udgivelsesdato er endnu ikke blevet afsløret for det nye album. Den forventes dog at være ude i løbet af foråret. På albummet har blandt andre også Chemical Brothers og James Murphy fra LCD Soundsystem siddet i producerstolen.

Hør "There Is No Other Time" på Soundcloud.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA