x

Hør The Black Keys blive blå

Hør The Black Keys blive blå

De fleste af os er vel begyndt at se frem til 12. maj, hvor The Black Keys sender deres ottende udspil, "Turn Blue", på gaden. Indtil videre har vi fået det hypnotiske nummer "Fever", og nu udsender Dan Auerbach og Patrick Carney deres anden single i form af titelnummeret "Turn Blue".

Det er en rigtigt behagelig sag, en pæn blues til de sene timer, som vi kender dem fra de seneste album. Tilsat strygere får vi en noget mere organisk lyd end på gruppens førstesingle "Fever". Med en lækker trommeintro til hvert vers videreføres den mindre skæve stil fra "El Camino". Men venter man på en ny "Lonely Boy" eller "Gold on the Ceiling", så er man nok nødt til at se frem imod en tredje single.

"Vi var ligesom det-her-er-din-hjerne-på-hårde-stoffer brændt af," har Auerbach fortalt om duoens energiniveau op til indspilningerne i et interview med amerikanske Rolling Stone Magazine. Det syv minutter lange nummer "Weight of Love", om et parforholds absolutte forlis svøbt i tunge guitarsoloer, blev dog en katalystor for bandet, da det hjalp gruppen med at løsne op for den besnærende ide om kun at kunne skrive singler. "Efter det, var det lidt ligesom, 'vi kan gøre lige præcis, hvad vi har lyst til - det skal sgu nok gå," fortsatte Auerbach.

"Turn Blue" er første udgivelse fra bandet siden den Grammy-vindende "El Camino" fra 2011. Erik Barkman var ikke i tvivl om, at The Black Keys var begyndt at nærme sig tindernes højder i sin fem stjerners anmeldelse. Han skrev: "El Camino er lyden af et band, der er helt oppe i omdrejninger. De veldrejede rocksange synes at sprøjte ud af dem, og alt, hvad de forsøger sig med, fungerer." 

Bandet har dog ikke ligget på den lade side siden da. Ud over at vinde priser og turnere har de blandt andet indspillet sangen "The Baddest Man Alive" sammen med RZA til soundtracket til "The Man With The Iron Fists", de har været på tour med The Flaming Lips, og Dan Auerbach har arbejdet på Lana Del Reys kommende album, "Ultraviolence", hvorfra man i går kunne høre den indsmigrende første single "West Coast". 

Giv "Turn Blue" et spin her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA