x

Afroman synger for legalisering af hash

Afroman synger for legalisering af hash

Du kan sikkert godt huske Afromans kæmpehit "Because I Got High" fra 2001, hvor han sang om ikke at kunne gøre rent, færdiggøre sin uddannelse, bevare forholdet til sin kone og om at overnatte på en kantsten fordi han, du ved, var skæv. Rapperen fra Californien har netop udgivet en ny udgave af "Because I Got High", som belyser de positive sider af hash og opfordrer til legalisering af stoffet. Du kan høre det nye positive remix nederst på siden.

I samarbejde med den hash-venlige non-profit lobbyorganisation Normi og Weedmaps, som er en app, hvor du kan finde den nærmeste cannabisforhandler, har Afroman givet sit kæmpehit en markant ansigtsløftning, både i lyd og tekstunivers. Denne gang synger han om, hvordan det at ryge hash hjalp ham med at gøre sit værelse rent, inspirerede ham til at starte i skole igen og lære om, hvordan hash-aromaen lettede hans grønne stær. I sangen tilføjer han også: "I don't have to buy from gang bangers shooting craps, if it's legalized."

 

Cannabis som samfundsmæssig og medicinsk problemløser

Den nye version af "Because I Got High" belyser stoffets helbredende og medicinske effekter og belyser, hvilke samfundsproblematikker det ulovlige stof kan afhjælpe. Diskussionen om legalisering af cannabis har fyldt meget både herhjemme og i det store udland på såvel politisk som græsrodsplan. Afroman er dog klar i mælet, stoffet skal legaliseres, og sangteksten beskriver hvorfor: "Anxiety attacks/I used to take Xanax/No more presciption pills/The state made revenue/They build a school or two/Now the state can fund drug treatment, and I know why, because I got high."

Afroman er af den overbevisning, at man kan afhjælpe samfundsmæssige og medicinske problemstillinger med cannabis, og han har Normls direktør for strategisk partnerskab, Sabrina Fendrick, i ryggen: "Hvert eneste vers i denne sang er korrekte og kan underbygges af research."

Afroman har været i kontakt med Norml siden 2006 eller 2007. "De har undervist mig og givet mig information," fortæller han Billboard. "Jeg foretog et konferenceopkald med Sabrina, som oplyste mig om nogle ting: hvordan stater drager fordel af de penge, der tjenes på det, og hvordan Colorado og Washington har penge til behandling af stofmisbrugere. Der er håb forude nu, så jeg er forhåbningsfuld. Det er her er en gratis sang, der kan oplyse og hjælpe med at legalisere cannabis."

I USA er den offentlige holdning til spørgsmålet om legalisering af cannabis positiv. Størstedelen af den amerikanske befolkning ser det som et udmærket løsningsforslag til at afhjælpe forskellige problematikker. I skrivende stund er der adskillige initiativer, der opfordrer til legalisering af cannabis under valgene i november. Stater som Alaska, Washington, D.C., og Oregon har legalisering på tapetet, og netop dette lukrerer den nye Afroman-sang på. "Denne sang drager fordel af den offentlige bølge, der bakker op om legaliseringen."

Diskussionen om legalisering af cannabis og stoffets funktion som medicinsk præparat virker endeløs, men Afroman puster med sit nyt remix af hittet "Because I Got High" ild og nyt liv i diskussionen.

Hør den nye positive udgave af "Because I Got High" nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA