x

Se imponerende OK Go-video – optaget i ét take med drone

Se imponerende OK Go-video – optaget i ét take med drone

Chicago-bandet OK Go har nærmest skabt sig en karriere på at lave underholdende videoer optaget i ét skud. Nu gør de det igen med nummeret "I Won't Let You Down," og tidligere i år gjorde de det med sangen "The Writing's on the Wall".

Den nyeste musikvideo er, som de andre, lavet i ét skud. Gruppemedlemmerne sidder på såkaldte Honda Uni-Cub-scootere hele videoen igennem. Vi ser et utal af farvestrålende paraplyer, som medlemmerne og japanske danserinder slår ud og ind i videoen. Paraplyernes bevægelse set ovenfra giver en helt speciel oplevelse, der blandt andet viser forskellige symboler, ansigter og ordene "I Won't Let You Down" både på engelsk og japansk. Bevægelserne sker i takt med musikken. 

Desuden er musikvideoen optaget med et kamera, der er monteret på en drone - altså en flyvende robot. Det oplyser musiksitet Billboard ud fra et interview med gruppen. Og det forklarer ligeledes, hvordan videoen i et skud kan gå fra jorden i en lagerhal og helt op til skyhøjder. Du kan se den her: 

Musikvideoen "The Writing's on the Wall", der kom tidligere på året, har allerede fået mere end 11 millioner visninger på YouTube. Den er endnu et eksempel på gruppen og deres samarbejdspartneres fantasi. Den video omhandler nemlig optiske illusioner, hvor kunstnere som Bernard Pras, Felice Varini, Bela Borsodi og måske endda coveret til Jay-Zs "Blueprint 3" får et nik med på vejen. Hvordan bandet formår at lave musikvideoer som disse i ét take er ganske enkelt svært at begribe. Flere måneders planlægning må gå forud. Se den her:

OK Go har i mange år lavet underholdende videoer. Den legendariske trædemøllevideo fra 2006 til nummeret "Here it Goes Again" fik eksempelvis mere end 1 million hits i løbet af de første seks dage på YouTube, mens den fantastiske "This Too Shall Pass" fra 2010 har over 45 millioner views. Den modtog i øvrigt internetprisen Webby Award for videoen i 2010.

Samme år, altså i 2010, var OK Go klar med endnu en video - denne gang til nummeret "White Knuckles" fra deres seneste album "Of The Blue Colour Of the Sky". Musikvideoen har fået mere end 17 millioner visninger på YouTube i dag. Meget tyder altså på, at OK Gos videoer har etableret sig som et velkendt brand, som folk holder øje med.

Ok Go udkom med deres fjerde album "Hungry Ghosts" den 14. oktober. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA