x

Oplev nye Efterklang-projekter live

Oplev nye Efterklang-projekter live

I januar 2014 annoncerede bandet Efterklang en helt særlig koncert, der skulle udspille sig i den følgende måned. Koncerten fik titlen "The Last Concert", hvilket på fejlagtig vis fik mange fans og øvrige musikinteresserede til at tro, at det var ensbetydende med Efterklangs endeligt. Snarere var der dog tale om radikal gentænkning af, hvordan man kan operere som band. Siden har Efterklang været med til at starte radiostationen The Lake op. Og netop The Lake kuraterer fra 19-30 marts programmet i Jazzhouse.

Her bliver der nu også mulighed for at opleve nogle af de musikalske projekter, som Efterklang arbejder med. Efterklang har siden 2003 hørt til de allerfineste eksponenter for nysgerrig og eventyrlysten musik, der i Efterklangs tilfælde er blevet skabt med udgangspunkt i electronica, eksperimenterende pop og moderne klassisk musik. Den spændvidde føres i høj grad videre i bandet Liima, hvor Efterklang er udvidet med den finske trommeslager Tatu Rönkkö. 

Hen over de sidste par år har Rönkko været en fast del af Efterklangs liveband, og det musikalske venskab har nu udviklet sig til et nyt projekt, Liima, der har sit helt eget, karakteristiske udtryk.

Tatu Rönkkö er også med, når bandet The Group præsenterer en særlig koncert. Med base i Berlin samler The Group en række bemærkelsesværdige og eventyrlystne europæiske musikere i en fælles udforskning af kreative processer, musikalsk udveksling og fri improvisation. Med i The Group er Efterklangs Casper Clausen sammen med den engelske multi-instrumentalist Greg Haines samt den italienske producer og trommeslager Francesco Donadello - kendt for sit arbejde med bl.a. Efterklang, Moderat, Thom Yorke og Mouse on Mars. I bestræbelsen på at gøre hver koncert, de spiller, til noget unikt, vil The Group desuden invitere lokale musikere.

The Group kan opleves den 24. marts, og Liima spiller to dage efter den 26. samme måned på Jazzhouse. Mere info kan findes her.

Liima giver desuden koncerter på Atlas i Aarhus 30. januar og til Northern Winter Beat i Aalborg 29.-31. januar.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA