x

Peter Andersen vandt Melodi Grand Prix

Peter Andersen vandt Melodi Grand Prix

Billede: DR

Det blev Peter Andersen alias drag queen'en DQ, der vandt årets danske Melodi Grand Prix, som lørdag aften blev afviklet i Forum Horsens Arena – med kvalificeret pauseunderholdning ved det genopstandne boyband Take That.

Peter Andersen og hans pompøse, dansable sang "Drama Queen" (ikke at forveksle med Moi Caprices radiohit med samme titel) skal nu repræsentere Danmark ved semifinalen i det internationale Melodi Grand Prix, der bliver afholdt i Helsinki i Finland 10. maj. Og så må vi jo krydse fingre for, at DQ går videre til finalen, der bliver afholdt samme sted to dage senere.

DQ vandt knebent foran James Sampson, der med "Say You Love Me" leverede en tempofyldt, Motown-inspireret soulpopsang. Nummer tre var Stig Rossen, som fremførte "Så Nær Som Nu", en vaskeægte tåreperser-ballade.

DQ gik oprindeligt ikke videre fra semifinalen, men kom alligevel i finalen via et såkaldt wildcard. Modtageren af wildcardet er blevet fundet via en lytterafstemning på P3 og P4.

Man må sige, at deltagerne i årets internationale Melodi Grand Prix har noget at leve op til efter de finske monster-rockere Lordis overbevisende og spektakulære sejr sidste år. Men med DQ's seksuelt tvetydige optræden i fuld krigsmaling og fjerprydet hat skulle Danmark være klædt på til opgaven.

Drag queen'er er ikke ligefrem hverdagskost i internationalt Melodi Grand Prix, men vinderen fra 1998, den israelske sangerinde Dana International, havde til gengæld en fortid som mand.

Dansk Melodi Grand Prix' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA