Nyhed

Puls-festivalprogram offentliggjort

BliGlad, Steffen Brandt og Marie Frank blandt trækplastrene på den stort anlagte Århus-festival

GAFFA.dk har tidligere flere gange omtalt den århusianske Puls-festival, der finder sted 12. maj. Onsdag blev programmet så offentliggjort ved et pressemøde i Bruuns Galleri.

Hele 250 solister og bands, alle med rødder i Århus, vil spille overalt i Århus centrum 12. maj, fra klokken 10 til klokken 02, og både på stort set alle byens spillesteder og på en lang række utraditionelle koncertsteder i byrummet. Primært centreret i midtbyen, med en afstikker til Bazar Vest i Brabrand, og livemusik i bussen derud.

BliGlad, Steffen Brandt (uden resten af TV-2, men sikkert med noget sjovt i ærmet), Marie Frank, U$0, Poul Krebs, Søren Sko og Julie bliver nogle af de mest kendte optrædende til festivalen, hvor en stor del af den århusianske underskov af mindre etablerede kunstnere også vil træde op – kunstnere inden for pop, rock, hiphop, elektronika, jazz, klassisk, folkemusik og alt, der ligger derimellem. Ofte i til lejligheden sammensatte, utraditionelle konstellationer.


Af øvrige optrædende kan nævnes Artside, Boil, Break Even, Clean Boys, Davenport, Flødeklinkken feat Mek Pek, Michael Hamilton, January Jaunt, Jøden, Lowmax, Marvel Hill, Jens-Kristian Kwella, Julie Michelsen, Pinboys, Jette Torp, Tonekontroll, Turbulens, Valentin (kendt fra Superjeg), Xantom og Yellowish. Læs den komplette liste på Puls' hjemmeside nedenfor.

Det er en del af festivalens koncept, at det ikke bliver offentliggjort, hvem der spiller hvor og hvornår, så publikums nysgerrighed på at udforske de forskellige koncerter i byen bliver skærpet. Og så er hele herligheden i øvrigt gratis, takket være gratis optræden og arbejde fra samtlige involverede, og velvillige sponsorer til at afholde de udgifter, der trods alt er forbundet med at afholde en så stort anlagt festival. Hovedsponsorerne er Jyllands-Posten, Vestas, Lasertryk og Århus Kommunes Kulturforvaltning, og festitvalens budget er på 1,6 millioner kroner, fortæller koordinator Jon Kraabøl.

På speed-dating med bagmændene
I forbindelse med pressemødet afholdt Puls-folkene i øvrigt en lidt alternativ interview-runde. Det foregik efter speed-dating-konceptet, hvor Puls-medarbejdere og journalister fik tre minutter til at tale sammen, og så skulle der herefter byttes pladser, alt efter hvem der nu var ledig. Det gav følgende interviews til GAFFA – beklager den forhastede form, det er en del af konceptet:


Sarah Gram og Thomas Ipsen, 1 Puls + 2 Bands + 3 Benspænd:
Blandt ovenstående spøjse overskrift står et koncept, som finder sted på Fabriken i Århus 13. april. Sarah og Thomas fortæller:

– Idéen er inspireret af Lars von Triers og Jørgen Leths film ”De Fem Benspænd”. Meningen er, at de to grupper Baconflex og Fröken skal spille et alternativt sæt sammen, hvor publikum så via hjemmesiden MyMusic.dk kan give dem en udfordring, altså et benspænd. For eksempel ved at kræve, at der skal indgå en panfløjte i koncerten.

Claus Bech, Århus City Forening og Bente Steffensen, Erhverv Århus:
Claus Bech: – Vi har støttet op om idéen siden begyndelsen for halvandet år siden, fordi vi tror, Puls kan sætte Danmark på landkortet, fordi alle er med – både græsrødderne og det etablerede musikmiljø. Vi har dog ikke støttet med penge i særlig høj grad, men derimod i arbejdet med at åbne døre og skabe forbindelser mellem musikfolket og vores medlemmer, altså butikkerne i Århus centrum.


Bente Steffensen: – Ja, og i Erhverv Århus har vi så hjulpet med at skabe forbindelser mellem musikfolkene og produktionsvirksomhederne i Århus.

Pedro Da Palma, sanger og guitarist i Clean Boys:
– Jeg synes, idéen om Puls er tilpas tosset til, at jeg gerne vil bakke op om den. Som repræsentant for et punkband glæder jeg mig meget, for man kan både give folk aha-oplevelser og selv få nogen, når man optræder med en lidt smal musikgenre, som punk jo er, i et forum, hvor det ikke nødvendigvis er nogle fulde punktere, man spiller for. Det er min erfaring, at folk som regel er utroligt positive i sådanne sammenhænge.

Aage Hedensted, sanger og guitarist i Yellowish:
– Idéen er fremragende, og den minder lidt om de første Spot-festivaler, hvor koncerterne også fandt sted rundt om i byen på usædvanlige steder. Vi spillede for eksempel på Café Paradis ved Spot 03 i 1996. Grupperne får ikke at vide, hvor de skal spille, før lige før festivalen, og det er en stor og spændende udfordring for os.


Jens-Kristian Kwella, jazz-guitarist:
– Jeg skal spille på festivalen med tre forskellige navne: Fusionsgruppen Psykofantastisk, jazz-trioen Ryde/Kwella/Knudsen og singer-songwriter-duoen Mach & Kwella. Det er fantastisk, at man kan spille original musik for et nyt publikum. Puls-festivalen gør opmærksom på den lidt mere skæve og alternative musik, som normalt ikke får plads nok på spillestederne og i det offentlige rum, og det tror jeg kan åbne folks ører for den lidt mere specielle musik. Jeg tror, folk godt vil have den, de ved bare ikke, at den findes, fordi den mere kommercielle musik stjæler al opmærksomheden. Det kan Puls forhåbentlig gøre noget ved. Det er også fedt, at der er så mange forskellige musikgenrer side om side.

Puls-festivalens hjemmeside


ANNONCE