x

Chic bringer discoen tilbage

Chic bringer discoen tilbage

Nile Rodgers, som du kan opleve til årets Smukfest, har netop udgivet singlen "I'll Be There". Den vil være at finde på det første Chic-album i 23 år, der udkommer senere i år. Se den her forneden.

Det er umiskendeligt den klassiske Chic-lyd, som vi finder på "I'll Be There", og det føles da næsten som om, at man har taget en tidsmaskine tilbage til discoens gyldne dage. 

Nile Rodgers og Chic udgav debutalbummet "Chic" i 1977 og var allerede klar med opfølgeren "C'est Chic" året efter. På kanten af discoens afgrund udgav de albummet "Risqué" i 1979. De tre albums gav bandet international stjernestatus, og deres sofistikerede lyd gjorde Nile Rodgers til en efterspurgt producer og sangskriver. I 1983 blev han hyret som producer på David Bowie-albummet "Let's Dance", som til dags dato er Bowies mest solgte album nogensinde.

Chic og Nile Rodgers har derudover samarbejdet med kunstnere som Daft Punk, David Bowie, Duran Duran, Pharell Williams, Diana Ross, Mick Jagger og Madonna. Deres samlede pulje af albums, som Rodgers enten har været med til at udgive, producere eller skrive sange til, overstiger et albumsalg på mere end 200 millioner og 50 millioner singler på verdensplan.

Smukfest har ikke flere partoutarmbånd tilbage, men du kan stadig nå at erhverve dig endagsarmbånd til festivalen her, dog ikke til fredag (hvor Chic spiller) og lørdag.

Se "I'll Be There" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA