x

Refused udgiver comeback-album – hør single nu

Refused udgiver comeback-album – hør single nu

Du læste helt rigtigt. Det svenske hardcore-band Refused udgiver den 26. juni et nyt album - det første i 17 år. Tilbage i 1998 gik gruppen i opløsning for første gang, og efter en re-union tour i 2012 annoncerede de, at det nu endegyldigt var slut. Det viste sig tilsyneladende, at de havde fået blod på tanden, og tidligere på året offentliggjorde de endnu en verdensomspændende turné, og det følger de nu op med en albumudgivelse. Pladen, der bærer titlen "Freedom, må altså siges at være et endegyldigt svar på, at Refused er tilbage.

Albummet er indspillet i samarbejde med Nick Launay, der er kendt for at have arbejdet sammen med prominente navne som Kate Bush, Arcade Fire og Nick Cave. Derudover vil to af numrene på albummet, førstesinglen "Elektra" og "366", være co-produceret af den svenske superproducer Shellback, der har arbejdet på hits for megastjerner som blandt andet Taylor Swift og Britney Spears.

Om "Freedom" udtaler forsanger i Refused, Dennis Lyxzén: "Der er ikke længere tale om en genforening. Det her er en af de mest radikale ting, vi har gjort, både lyrisk og musikalsk set."

Som nævnt ovenfor har Refused en verdensturne planlagt, der kickstartes i morgen, 29. april i Pumpehuset i København. Køb billetter til arrangementet her via GAFFA Live.

Til at varme op til albumudgivelsen eller morgendagens koncert får du her førstesinglen "Elektra" fra det nye album:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA