Nyhed

Faithless-forsanger Maxi Jazz er død, 65 år

Frontmanden i den britiske electronica-gruppe er gået bort efter nogen tids sygdom

Han skulle have optrådt - i eget navn - til den forløbne sommers udgave af koncertrækken Vi elsker 90'erne, men måtte aflyse på grund af sygdom. Og nu forlyder det så, at Maxi Jazz er afgået ved døden i en alder af 65 år.

Ifølge hans Faithless-kollega Sister Bliss, sov Maxi - som egentlig hed Maxwell Fraser - stille ind i fredags. Det skrev hun via Twitter lørdag.

"Han var en mand, som ændrede vores liv på så mange måder. Han indgød vores musik rigtig mening og budskab," hedder det i et opslag fra Rollo Armstrong - tredjemanden i Faithless - og Bliss på Facebook, som fortsætter:


"Han var også et dejligt, som havde tid til alle og en visdom, som både var dyb og tilgængelig. Det var en ære og, selvfølgelig, en sand fornøjelse at arbejde sammen med ham." 

Maxi Jazz kunne opleves sammen med resten af Faithless opleves på Tinderbox Festival i Odense i sommeren 2015. Der var, ifølge GAFFA anmelder, tale om en koncert, hvor "Faithless så storslået beviste, hvordan musikken af en tid ikke nødvendigvis gror fast. Hovedkomponist og keyboardspiller Sister Bliss viste, bakket op af sit massive orkester, hvordan elektronisk musik i virkeligheden bør fremføres," skrev vores udsendte og konkluderede:

"Ligesom alt andet musik er det meget sjovere at se og høre det i virkeligheden. Og det var lige præcis det, som Faithless mestrede denne aften, da musikken fra 90'erne fik nyt liv."


LÆS OGSÅ: Faithless : Bøgescenerne, Danmarks Smukkeste Festival

ANNONCE