Nyhed

Patti Smith kommer til Danmark

Næste sommer kommer noget af et rockikon til København

K.B. Hallen får den 1. juni besøg af Patti Smith, der har præget den internationale musikscene i mere end fire årtier.

Det hele startede med albummet Horses fra 1975, og derfra har karrieren budt på lidt af hvert for den nu 75-årige sanger. Det er siden blevet til ti album, men Smith har også markeret sig på den litterære scene med flere digtsamlinger og en selvbiografi.

Statussen indenfor musikkens verden blev cementeret, da hun i 2007 kom ind i det eksklusive selskab, som Rock and Roll Hall of Fame er.


”Åbningen til Gloria er måske et af de bedste øjeblikke i amerikansk musikhistorie,” nævnte Zach de la Rocha om netop Horses, da han havde æren af at indsætte hende i Hall of Fame.

LÆS OGSÅ: CANCELKULTUR: Patti Smith-klassiker fjernes fra streamingtjenester


Smiths seneste gang i Danmark var da hun gæstede Musikhuset i Aarhus i 2019.

”Der ligger en latent, romantisk stræben efter transcendensen i Smiths værk, og også i aften i Aarhus opfordrer hun: ”Cross over boys... cross over girls.” Frigørelsen som et både politisk, socialt og spirituelt anliggende,” skrev Espen Strunk i sin anmeldelse, der gav hende fem ud af seks stjerner.

Billetterne bliver sat til salg den 18. december klokken 10.00, og de koster 695 kroner uden gebyr. Man kan købe dem via Billetlugen.


PORTRÆT: Patti Smith fylder 75 år

ANNONCE