Nyhed

U2 modtager stor amerikansk ærespris

Det irske rockband besøgte USA for første gang i 1980

Den 4. december modtog U2 en ærespris fra Kennedy Center Honors som kvittering for deres flere årtier lange karriere. Det skriver NME.

Æresprisen blev uddelt ved John F. Kennedy Center for scenekunst i Washington DC, USA, af præsident Joe Biden og Jill Biden. Ud over hædersbevisningen til det irske rockband overrakte præsidentparret også priser til skuespilleren George Clooney, Amy Grant, Gladys Knight og Tania León.

”Vi betragter Amerika som vores andet hjem, og vi er meget taknemmelige over for #KennedyCenterHonors for at byde os velkommen i denne fantastiske klan”, skrev det legendariske band på Twitter.

U2 tilføjer, at de kom til USA for første gang i 1980, og at de havde store drømme dengang – men at de aldrig havde turdet drømme om, at de 42 år efter deres første besøg ville modtage en pris som denne.


Ved prisoverrækkelsen tilføjede formanden for Kennedy Center, David M. Rubenstein, at bandet med deres ”ikoniske hymner, stærke tekster og kraftfulde budskaber om social retfærdighed og globalt medborgerskab” med tiden havde vundet Amerikas hjerte.


U2 blev dannet i Dublin i 1976. Først gik de under navnet Feedback, men i 1977 ændrede de navn til The Hype og slutteligt i 1978 til U2.

De har solgt omkring 170 millioner plader globalt, hvoraf særligt The Joshua Tree fra 1987 har solgt et svimlende antal, hvilket placerer dem blandt de bedst sælgende musikere nogensinde. Derudover har de modtaget talrige priser, blandt andet 22 Grammypriser - ud af hele 46 nomineringer.

LÆS OGSÅ: BAKSPEJLET: Da Bono ringede hjem til Uffe Ellemann-Jensen
ANNONCE