Nyhed

Lou Reed-hovedværk rammer danske biografer

Julian Schnabels koncertfilm fra 2007 kan opleves i tre danske byer

Det er efterhånden ti år siden, Lou Reed gik bort i en alder af 71 år. I marts måned er der imidlertid mulighed for at mindes legenden, når tre danske biografer viser filmen Lou Reed's Berlin fra 2008 - en koncertfilm, som dokumenterer Reeds koncerter i St. Ann's Warehouse i hjembyen New York over fem aftener i 2006.

Her fremførte Reed sit 1973-album Berlin i fuld længde - med både børnekor og et band, der inkluderede guitaristen Steve Hunter som også medvirkede på det originale album. Efter koncerterne i New York tog Reed iøvrigt Berlin-koncerten på en turné, som besøgte Operaen i København i sommeren 2008. Samme efterår udkom livealbummet Live at St. Ann's Warehouse, ligesom Schnabels film optaget ved koncerterne i december 2006.

"Der bliver musikalsk økonomiseret langt bedre end hans opførelser af værket i Operaen i sommer, og sangene glider over i hinanden som på albummet, og formilder derved helheden," hed det i GAFFAs anmeldelse af pladen, som fortsatte:


"Men ellers er opsætningen den samme med børnekor, blæsere og Reeds foretrukne musikere Steve Hunter, Fernando Saunders og Tony ”Thunder” Smith. Som en ekstra finesse medvirker Antony og er rørende i ekstranummeret Candy Says, der dog stammer fra Velvet Underground."

Lou Reed's Berlin kan ses - eller genses - i Biffen i Aalborg den 7. marts, i Øst for Paradis i Aarhus den 14. marts og i Cinemateket i København den 31. marts. Ved visningen i Aarhus indledes visningen af et kort oplæg af den mangeårige GAFFA-skribent og Reed-ekspert Espen Strunk.

Cinematekets hjemmeside udtaler programredaktør Morten Tang om filmen:


"Berlin er en befriende ren og omfavnende koncertfilm, skudt i St. Ann’s Warehouse i Brooklyn, New York 2006. Men albummet Berlin (1973) var faktisk i mange år en udskældt sag. Ved udgivelsen hadede kritikerne dens eksperimenterende kor og strygere og alle Lou Reeds fallerede skæbner," fortæller Tang og tilføjer:

"Men Reed betragtede pladen som sit svendestykke, og det er fornøjeligt at se ham og hans velspillende orkester opføre den live i sin helhed. Afvæbnende – og tillige smukt foreviget af kunstmaleren og instruktøren Julian Schnabel."

BAKSPEJLET: Da aarhusiansk Lou Reed-koncert endte i optøjer


ANNONCE