Nyhed

MEDITATIV MUSIK: Lou Reeds sidste soloalbum udkommer på vinyl

Instrumentalalbummet Hudson River Wind Meditations udkom oprindelig i 2007

I oktober '23 var det nøjagtig ti år siden, vi mistede den amerikanske rocklegende Lou Reed. Heldigvis har vi fået flere spændende, posthume udgivelser siden da - fra en stor boksudgave af 1989-albummet New York over et par album med tidlige demoer til en flot bog om Reeds mangeårige engagement i tai chi.

Nu er der så mere godt nyt til fans af den afdøde legende. Reeds enke Laurie Anderson har nemlig annonceret den forestående vinyl-genudgivelse af Hudson River Wind Meditations fra 2007 - de facto Reeds sidste album i eget navn. 

Hans allersidste albumudspil blev Lulu fra 2011, indspillet og udgivet sammen med Metallica. I kølvandet på albummet tog Reed på en allersidste turné, som også bragte ham forbi Falconer Salen i juni 2012. Mellem Hudson River Wind Meditations og Lulu udgav Reed desuden albummet The Creation of the Universe med Lou Reed's Metal Machine Trio.


"Jeg komponerede oprindeligt musikken (...) som baggrundsmusik til mit liv, til at erstatte hverdagens kakofoni med nye, velordnede lyde af en uforudsigelig natur," skrev Reed i sine liner notes til den originale version af Hudson River Wind Meditations

Reed brugte musikken som akkompagnement til sine daglige yoga- og tai chi-øvelser, inden han valgte at skabe et album sammen med sin mangeårige ven og samarbejdspartner Hal Wilner ud fra de instrumentale kompositioner.  

Hudson River Wind Meditations udkommer på vinyl på Light in the Attic Records den 12. januar. 


LOU REED: "Jeg laver det her for min egen skyld"

ANNONCE