Nyhed

Festival i Horsens lukker: "En prioritering af hverdagskulturen"

Festivalen løb af stablen for tredje og sidste gang i sommeren 2022

Det er ikke mange måneder siden, at Wall of Sound holdt deres tredje festival med navne som Saveus, Tobias Rahim og Artigeardit, der fyldte scenen foran pejlemærket Fængslet.

Men årets festival var også den sidste af sin slags. Fra politisk side var der nemlig flertal for at fjerne tilskuddet til festivalen, og derfor lukker den.

- Den ene ting er, at vi skal finde en besparelse, fordi at vi skal finde en effektivisering i kommunen. Den anden ting er, at vi har en festival, som har kørt over nogle år, og som ikke kan eksistere på grundfinansieringen og derfor skal have ekstra midler, fortæller Annette Schulz Jensen, der er næstformand i Horsens Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, til GAFFA.


Horsens har gennem de seneste tyve år profileret sig som kulturby med besøgende som Elton John, Pink og The Rolling Stones. Næste sommer er det Harry Styles' tur til at besøge byen for anden gang – første gang var med One Direction i 2015.

LÆS OGSÅ: Horsens blåstempler én uudgivet sang som årets smukkeste festivalhymne

Annette Jensen fastslår, at der ikke er tale om en nedprioritering af kulturen, men snarere en omprioritering, der stadig skal gavne den unge målgruppe, som var festivalens primære målgruppe. Alle udvalg skal nemlig lave en effektivisering på én procent – og det gælder også kulturudvalget.


Pengene vælger man at spare på festivalen for at kunne beholde hverdagskulturen. Det er foreninger, kulturstationer og frivillige, kreative mennesker, fortæller Annette Jensen og nævner blandt andet strikkeklubben, gymnastikforeningen og spejderne, der alle er eksempler på den.

- Alle dem, der løfter i hverdagen, så vi skaber en hverdag for de mennesker, som har brug for at få noget fællesskab. For de mennesker, som måske er ensomme. Som har brug for at komme ud at møde nogle for at blive en del af et fællesskab.

Festivalen – og Horsens – ligger mellem Smukfest og Jelling Musikfestival, der har tilskuertal, som får de 2600 til at blegne en smule. Selv troede hun ikke på, at Wall of Sound kunne blive selvbærende. Den har haft svære vilkår med sin opståen i 2018 med to gange pandemiaflysning, og nu lukker den altså.


LÆS OGSÅ: Aarhus Kommune ude med sparekniven: Lokalt spillested er lukningstruet

ANNONCE