Nyhed

JELLING MUSIKFESTIVAL 2023: De første navne er klar – tager festivalgængerne tilbage til 00’erne

Festivalen byder på garvede kunstnere og spirende stjerneskud

Jelling Musikfestival har netop annonceret de første seks navne, der skal pryde forårets plakat. Festivalen finder sted fra den 25. til den 28. maj, hvor en god blanding af gamle kendinge og nye, populære navne skal sætte gang i festen.

I 20 år har Nik & Jay sørget for at levere hits på hits til den danske musikscene. 2023 bliver en travl sommer for duoen, som for første gang i snart fire år rammer de danske festivaler, hvor Jelling Musikfestival 2023 bliver deres første stop. Det bliver deres tiende optræden på den jyske festival, og mon ikke de disker op med en kavalkade af hits som ”En Dag Tilbage” og ”Lækker”.

Også den garvede sanger Medina indtager til maj den historiske by. Der hersker ingen tvivl om, at de fleste danskere på et eller andet tidspunkt i deres liv har skrålet højt til megahits som ”Kun for mig”, ”For altid” eller ”Ensom”, når de har braget på de danske radiokanaler. Popstjernen har siden 2009 været toneangivende på den danske musikscene, og til foråret har du mulighed for at opleve hendes fremragende liveshow.

Danmarks lykkeligste orkester, som i folkemunde omtales TV-2, gæstede for første gang Jelling Musikfestival tilbage i 1994, og i 2023 vender de tilbage – endda i samme konstellation som dengang. For små 29 år siden leverede de en fortræffelig optræden, hvilket de også fortsat har gjort gennem årene. Deres bagkatalog er meterlangt, og mon ikke de kommer bredt omkring og leverer hits som ”De Første Kærester På Månen” eller ”Kys Det Nu”.

LÆS OGSÅ: Rigtige personer gider ikke høre mere vrøvl – TV-2 holder stadig


Det emmer fortsat af nostalgi og en rejse tilbage til 00’erne, for indierock-bandet Swan Lee genopstår og besøger også Jelling til maj. I 2001 så gruppen først dagens lys med deres debutalbum Enter, som fik flotte anmeldelser. Men det vær især med singlen ”I Don’t Mind”, at gruppen fløj ind i danskernes hjerter. Trioen medbringer både materiale fra deres flotte bagkatalog og materiale fra et kommende album, når de indtager scenen på Jelling Musikfestival 19 år efter deres seneste besøg.

Det spirende talent Lamin er et brandvarmt navn på den danske musikscene. Siden udgivelsen af sit debutalbum Hva’ ved de om Lams’ har rapperen både udgivet en ep og udspillet Kronisk Skeptisk, som både har udløst fornemme priser til P3 Guld og til Danish Music Awards. Det bliver rapperens første visit som kunstner på Jelling Musikfestival, men der bliver uden tvivl tale om en fest uden lige, når Lamin medbringer hits som ”Window” og ”Gode Dage, Gode Drinks”.

Søsterduoen Prisma og deres musik så først rigtigt dagens lys i 2021 med numre som ”I Never Wanted To Meet You”, ”Villains of the Night” og ”Seven Greedy Girls”, hvor sidstnævnte blev mest spillede sang på P6 Beat. Siden har Sirid og Frida Møl Kristensens karrierer vokset i stjernefart, og inden længe ser et debutalbum dagens lys. For nyligt modtog duoen en DMA som ’Årets Nye Livenavn’, hvilket kun antyder, at festivalgængerne har noget godt i vente.

Billetsalget til Jelling Musikfestival åbner 1. december kl. 10.00 med en besparelse på 500 kr. på partoutbilletten. Det betyder, at du kan få fat i en billet til 1.695,- kroner.

LÆS OGSÅ: Rock'n'roll har ingen alder

ANNONCE