Nyhed

Snart kan skærmen strækkes

Ny skærmteknologi betyder, at skærmen ikke kan ødelægges og kan strækkes

LG står bag rigtig mange skærmteknologier, ikke mindst OLED-teknologien, som de fleste kender fra de store tv eller fra mange mobiler.

Nu er teknologigiganten så på vej med en helt ny teknologi, der på sigt vil sikre, at skærmen på din mobil ikke smadrer, når du taber den på gulvet.

OLED-skærmen har i forvejen en masse fordele, den bruger langt mindre strøm end de fleste andre teknologier, den gør, at enheder kan produceres både tyndere og lettere, og i forhold til f.eks. LCD-skærme er de normalt langt overlegne, når det kommer til skærmkvalitet.


Det er også i høj grad den teknologi, der giver os bøjede skærme, helt uden at ydelsen eller kvaliteten nedsættes.

LG har allerede produceret et tv, baseret på OLED-naturligvis, der kan rulles sammen, og nu arbejder de så på at bringe den fleksibilitet ned til mindre enheder som vores smartphone.

De har lige præsenteret verdens første 12” skærm, der både er fleksibel og som kan strækkes, lidt som en stor elastik. Det vil blandt andet betyde, at skærmen bliver langt mere modstandsdygtig over for den normale brug, en smartphone udsættes for.


Den model, LG her og nu har fremstillet, lever ikke helt op til, hvad en normal skærm i samme størrelse kan leve op til, men den er langt mere holdbar.

Samtidig kan skærmen strækkes, så den i stedet for 12” bliver en 14” skærm på den diagonale led, og den trækker sig selv sammen til 12”, uden det går ud over skærmens kvalitet eller levetid.

Det giver nogle helt utrolig spændende muligheder for fremtidens mobile gadgets, ikke mindst vores smartphone - tænk lige at trække skærmen lidt ud, hvis du skal se en film i bredformat? Eller ikke at få ondt i maven - og pengepungen - hvis du taber din smartphone med skærmen nedad.


Hvornår den nye teknologi bliver kommercielt tilgængelig i produkter, lyder der ikke noget om fra LG.

LÆS OGSÅ: Mobil højttaler lover at optimere sig selv

ANNONCE