Nyhed

Udskiftelig linse på vej til din smartphone

Xiaomis konceptsmartphone med en udskiftelig kameralinse er måske fremtiden

I de sidste par år har smartphoneproducenterne haft gang i et kapløb om at putte stadig større og bedre sensorer ned i mobilerne, men teknologien har sine begrænsninger, ikke mindst på grund af de fysiske begrænsninger, der – trods alt – er i en smartphone.

Men smartphoneproducenten Xiaomi har måske løsningen på den udfordring. De har nemlig lige fremvist en konceptsmartphone med en udskiftelig Leica-kamera-linse.

Den nye model er baseret på deres 12S Ultra, der blev kendt for at have en kamerasensor på hele 1 tomme, hvilket er den største, der endnu er set i en smartphone.


Nu har de så fremstillet en version af mobilen, der både har den store sensor og en udskiftelig fuldstørrelseslinse.

Skærmbillede fra Xiaomis YouTube-video
Skærmbillede fra Xiaomis YouTube-video

Xiaomi har produceret en video, en slags teaser, der viser, hvordan det nye koncept skal fungere med linser fra Leicas M-serie. Årsagen til at det netop er Leica-linser, der arbejdes med, er naturligvis at Xiaomi har et samarbejde med den ikoniske kameraproducent.


Konceptet ville betyde, at mange af de funktioner, vi har i mobilens kamera i dag, blandt andet Bokeh-funktionen, fremover vil blive en fysisk – og dermed mere autentisk – funktion, fremfor den der skabes via mobilens software.

Helt nyt er det dog ikke at placere en fysisk linse på en smartphone, Motorola har tidligere lanceret deres Hasselblad MotoMod til deres Moto Z-smartphone.

Indtil videre er dette udelukkende et koncept fra Xiaomi, og har, ifølge Android Authority, ingen planer om, her og nu, at fremstille mobilen til salg. Men vi kan altid håbe – ideen lyder rigtig spændende.


Du kan se Xaiomis video om mobilen herunder.

ANNONCE