Nyhed

Afdød Roxette-forsangers garderobe bortauktioneres til velgørenhed

”Gennem hele sit liv havde Marie stærk medfølelse med mennesker, som har det svært”

Marie Fredriksson (1958-2019) er en af Sveriges mest folkekære og internationalt kendte artister. Sammen med Per Gessle dannede hun den internationale succeshistorie Roxette og var desuden en stor solist med ikoniske sange som ”Sparvöga” og ”Ännu Doftar Kärlek”.

”Marie var også et anerkendt stilikon, som med sit korte, blonde hår og sin karakteristiske rockstil inspirerede mange generationer,” skriver Stockholms Stadsmission i en pressemeddelelse.

Samme organisation har netop delt, at Marie Fredrikssons private modegarderobe bortauktioneres fra den 28. oktober til gavn for udsatte mennesker. Det er Maries familie, der står bag initiativet.


”Gennem hele sit liv havde Marie stærk medfølelse for mennesker, som har det svært”, siger Mikael Bolyos, Fredrikssons mand, og familie i en pressemeddelelse og fortsætter:

”I sin biografi Kärleken Till Livet beretter hun om sin egen opvækst under meget svære forhold. Det er derfor vi i familien har besluttet at lade nogle af Maries ejendele komme andre til gode gennem dette samarbejde med Stockholms Stadsmission. Vi er overbeviste om, at dette er i tråd med, hvad Marie gerne ville, og vi håber, at dette kan være med til at generere et tilskud til Stockholms Stadsmissions vigtige arbejde med at hjælpe udsatte mennesker.”


Omkring 50 af popstjernens private ejendele bliver bortauktioneret gennem Tradera – Sveriges svar på Den Blå Avis – heriblandt også den kjole, som Marie bar, da hun optrådte til Prinsesse Madeleines bryllup i 2013. Det er også muligt at byde på en frakke i den blødeste kashmir. Det er denne frakke, som Marie Fredriksson fortæller om i sin selvbiografi.

I et afsnit kommer hun ind på, at hun i sin opvækst aldrig kunne købe ting, hvilket har formet hende som menneske. Da hun så fik succes og kunne begynde at bruge penge, fulgte en følelse af hævn med i købet. I bogens afsnit står blandt andet:

”Jeg husker for eksempel, da Micke og jeg var i Milano i en Armani-forretning. Jeg prøvede to frakker – den ene kostede 25.000 kroner og den anden 27.000. Det var svært at beslutte mig for, hvilken jeg ville have. Jeg spurgte ekspedienten, som mente, at jeg skulle vælge den dyre af dem. ”Åh, jeg køber begge”, sagde jeg. Du skulle have set ansigterne på folk i butikken!”


Auktionerne løber fra den 28. oktober til den 27. november og kan findes lige her.

LÆS OGSÅ: Roxette er tilbage – tre år efter sangerindes dødsfald

ANNONCE