Nyhed

Dead Kennedys-trommeslager er gået bort

Politiet mener at dødsårsagen er et hovedtraume efter et fald

Den mangeårige trommeslager fra det amerikanske punkrock-band Dead Kennedys, D. H. Peligro. gik fredag den 28. oktober bort i sit eget hjem. Dødsårsagen er et hovedtraume, som formentlig skyldes et fald.

”Dead Kennedys trommeslager D.H. Peligro gik bort i sit hjem i Los Angeles i går den 28. oktober. Politiet har oplyst, at han døde af et hovedtraume forårsaget af et utilsigtet fald.” Sådan skriver gruppen i et opslag på deres Instagram-profil og fortsætter:

”Vi beder jer respektere familiens privatliv i denne svære tid. Tak for jeres tanker og trøstende ord.”


D.H. Peligro, som bar det borgerlige navn Darren Henley Peligro, tilsluttede sig Dead Kennedys tilbage i 1981 og spillede der, indtil bandet gik i opløsning i 1986. Herefter havde Peligro en kortvarig karriere som trommeslager i Red Hot Chili Peppers, hvor han erstattede Jack Irons.


I to år fik han lov til at spille for Red Hot Chili Peppers, indtil han blev fyret på grund af problemer med alkohol og stoffer. Det skriver NME.  

Herefter genopstod Dead Kennedys, da Peligro sammen med bassisten Klaus Flouride og en ny sanger ved navn Brandon Cruz valgte at vække bandet til live igen. Her har han spillet helt op til sin død, og tilbage i august besøgte gruppen Danmark, da de optrådte på Fermaten i Herning.

Selvom Peligros tid i Red Hot Chili Peppers var knap, har ét af gruppens nuværende medlemmer dog stadig tyet til sine sociale medier for at vise sin respekt for den afdøde trommeslager. Flea, som var med til at stifte gruppen tilbage i 1980’erne, har blandt andet skrevet:


”D.H. Peligro for evigt og evigt. Den sjoveste venligste og mest rockende. Min kære bror, jeg er så taknemmelig for vores tid sammen. Jeg vil elske dig for evigt.”


LÆS OGSÅ: Punklegender til Danmark

ANNONCE