Nyhed

Punklegender til Danmark

GAFFA – alt om musik

Dead Kennedys spiller i Herning 26. august 2022

Det er et af den amerikanske punkscenes mest legendariske navne, som lægger vejen forbi, når Dead Kennedys kommer til Jylland i sensommeren 2022. Når den både sprængfarlige og humoristiske gruppe besøger Fermaten i Herning den 26. august 2022, bliver det dog uden den oprindelige forsanger, Jello Biafra – men til gengæld med de øvrige oprindelige medlemmer East Bay Ray (guitar) og Klaus Flouride (bas) samt D.H. Peligro (trommer).

Bag mikrofonen er Ronald ”Skip” Greer, som i dag har været forsanger i Dead Kennedys længere end Biafra. Dead Kennedys blev dannet i San Fransisco i 1978, da East Bay Ray fik bragt en annonce i et musikblad, som vokalisten Jello Biafra svarede på. De fik hurtigt følgeskab af bassist Klaus Flouride, trommeslageren Ted og en anden guitarist kendt som 6025.

Sidstnævnte forlod bandet i 1979, imens Ted i slutningen af 1980 blev erstattet af D.H. Peligro. Den originale inkarnation af Dead Kennedys gik i opløsning i 1986, hvorefter Biafra videreførte pladeselskabet Alternative Tentacles, som han i sin tid havde startet sammen med East Bay Ray. I 2000 blev Biafra dømt for kontraktbrud over for sine tidligere bandmakkere og måtte efterfølgende betale sine gamle kolleger mere end årtis royalty-indtægter.


Herefter gendannedes bandet, som ikke mindst huskes for sine første to plader Fresh Fruit for Rotting Vegetables og Plastic Surgery Disasters og sange som "Holiday in Cambodia", "Too Drunk to Fuck" og "Nazi Punks Fuck Off". Billetter til koncerten i Herning er allerede i salg via Fermatens hjemmeside.


LÆS OGSÅ: Offspring-producer er død | GAFFA.dk

ANNONCE