Nyhed

Nu skal det være lettere at skabe oplevelser på computeren

Kunstig intelligens skal gøre det lettere at redigere foto og video på computeren

Når videoen til TikTok skal rettes til, eller når de nyeste billeder skal deles på diverse sociale medier, så skal de ofte lige klippes lidt til, eller farverne justeres. Photoshop Elements og Premiere Elements har i mange år været Adobes bud på programmer, der gør det lidt lettere at klare de opgaver. Begge programmer er lettere, og ikke mindst billigere, versioner af deres flagskibsprogrammer, Photoshop og Premiere Pro.

Nu har Adobe sendt version 2023 på gaden af de "små" programmer, der har fået en markant opgradering i form af AI-drevne funktioner, forbedrede animationsfunktioner til fotoredigering, nye kreative effekter til videoer, 100 nye lydspor og hurtigere afvikling af programmerne.

Adobe oplyser, at de nye programmer skal gøre det muligt at skabe unikke, personlige fotos og videoer i professionel kvalitet, også selvom brugerne ikke har nogen erfaring eller færdigheder i at bruge redigeringsprogrammer. Det tilskriver de selv, at der er 87 trinvise guidede redigeringer, der skulle gøre det let at skabe kreative billeder og videoer.

Samtidig har Adobe også lanceret nye web- og mobile apps – i øjeblikket kun på engelsk – der skal gøre det lettere at sikre adgang, visning og deling af fotos og videoer på farten.

Nogle af de nye spændende funktioner er f.eks. Moving Elements, som gør, at brugerne kan tilføje stillbilleder spændende effekter ved at vække baggrunde, skyer eller vandfald til live.

Der er også kommet en masse nyt kreativt indhold, såsom baggrunde, mønstre og luftrum brugerne kan benytte til deres billeder og videoer, og der er kommet nye collage- og slideshow-skabeloner til at præsentere foto på nye spændende måder.

Endelig er der kommet Peek-through Overlays, der skaber en illusion om mere dybde i billeder.

Programmerne kan købes online og koster omkring 750 kroner.

LÆS OGSÅ: Retrohøjttaler lover masser af god lyd

ANNONCE