Nyhed

REBECCA LOU OM NY SINGLE: "Man kan godt være sej, selvom man er lidt ængstelig"

GAFFA har talt med Rebecca Lou om hendes nyeste udspil

Siden Rebecca Lou albumdebuterede tilbage i 2019 med pladen Bleed, har hun slået sit navn fast med sin på én gang stærke og blide stemme, samt overbevisningen om at man som kvinde sagtens kan rocke en ellers mandsdomineret genre.

Sidenhen har Lous karriere været på stjernefart, og efter udgivelsen af sangerens seneste udspil Heavy Metal Feelings i 2021 har hun - udover at have modtaget Carl Prisen for bedste komponist i kategorien rock – optrådt på en lang række festivaler og spillesteder.

Men selvom hun har haft travlt, har der alligevel været tid til at gå i studiet, og tilbage i marts udgav Rebecca Lou nummeret ”DREAMGRRRL” - i dag er der endnu mere godt nyt på tapetet. Singlen ”Heaven and Hell” er nemlig netop udkommet - et nummer, der markerer det andet udspil fra Lou siden Heavy Metal Feelings-albummet.

- ”Heaven and Hell” handler om en periode i mit liv, hvor jeg først havde det virkelig godt, og hvor jeg efterfølgende havde en periode, hvor jeg havde det mindre godt. Det gik op for mig, at det hele ikke er så sort hvidt – nogle gange er det godt, når det er skidt, mens det andre gange er skidt, når det er godt, fortæller Rebecca Lou til GAFFA og fortsætter:


- Der findes de her nuancer i ens følelsesliv, som både kan føles som himmel og helvede – og det er okay, og det er ikke så farligt. Hvis man er en ængstelig person, så kan det godt føles lidt farligere, end det egentlig er. Men man kan godt være sej alligevel, selvom man er lidt ængstelig.


Da Rebecca Lou albumdebuterede med pladen Bleed, var det et udtryk, der i høj grad bar præg af punkrock-genren. Med ”Heaven and Hell” er de forvrængede guitarer og hårdtpumpede trommer imidlertid skiftet ud med en mere synth-poppet lyd. Teksten er ifølge sangeren selv den mest ærlige, hun nogensinde har skrevet:

- Hvor jeg måske tidligere har skrevet ret metaforisk, så er ”Heaven and Hell” lidt mere direkte og lidt mere ærlig. Jeg har prøvet at skrælle nogle flere lag væk – både i musikbilledet, i produktionen og i teksten. Jeg har prøvet at være mere lige frem med, hvad jeg gerne vil sige – det er okay at være ængstelig, fordi man kan altså godt være sej alligevel. Det håber jeg i hvert fald skinner igennem, fortæller Lou og fortsætter:

- Det er en trist banger, så jeg håber, folk får en følelse af at have lyst til at danse, mens de på samme tid får følelsen af selvkærlighed og følelsen af, at det hele nok skal gå.  


Rebecca Lous seneste album Heavy Metal Feelings fik fem, flotte stjerner af GAFFA og en god portion rosende ord oven i:

”Rebecca Lou har en på én gang rå, blid og meget melodisikker vokal, der fungerer fremragende også i hendes nye musikalske univers, hvor vi igen bliver præsenteret for et kompakt, kalorierigt album med ni velskrevne, iørefaldende sange på en halv time”.

LÆS OGSÅ: REBECCA LOU-INTERVIEW: ”Jeg kunne ikke overskue at fortsætte med at være den person, jeg havde været”


ANNONCE