Nyhed

ADVARSEL: Her er den blodige Madonna-video, vi ikke måtte se

Tyveåret for American Life markeres med makaber musikvideo

I april 2003 udgav Madonna sit niende studiealbum. Det bar titlen American Life og blev sendt i handlen få uger efter, at USA havde indledt sit angreb på Irak som led i præsident George W. Bushs såkaldte "krig mod terror."

Blandt andet på grund af de dramatiske, storpolitiske begivenheder blev musikvideoen til titelnummeret da også vurderet at være lovlig stærke sager dengang i foråret 2003.

Derfor valgte Madonna og hendes pladeselskab at tilbageholde videoen, som viser popstjernen iført militærtøj under en modeopvisning fyldt med sårede soldater, blodige og skræmte mennesker og tilsyneladende autentiske optagelser af krig i baggrunden.


Nu får offentligheden imidlertid endelig den voldsomme video at se. På sin Facebookside delte Madonna forleden et link til videoen, i anledning af American Lifes tyve års jubilæum. Du kan se den herunder - men den er ikke for sarte sjæle.

Madonna, 2003
Madonna, 2003

Tilbage i 2003 blev den blodige video erstattet med en noget mindre dramatisk version, hvor en uniformeret Madonna ses fremføre sangen foran skiftende flag fra hele verden.


"Jeg har besluttet ikke at udgive min nye video," lød det i sin tid i en officiel udtalelse fra stjernen, her citeret fra New York Post. Her begrundede hun beslutningen således:

"Den blev filmet før krigen, og jeg synes ikke, at det er passende at udgive den under de nuværende omstændigheder. Grundet den skrøbelige verdenssituation og af finfølelse og respekt over for de væbnede styrker, som jeg støtter og beder for, ønsker jeg ikke at risikere at fornærme nogen, som måske kan misforstå meningen med videoen." 


Spillefilm om Madonna bliver ikke til noget – indtil videre

ANNONCE