Nyhed

EFTER HÅRD KRITIK: NorthSide strammer op på sikkerheden

Festivalen er klar med nye tiltag efter store problemer med logistikken sidste sommer

Efter en kaotisk og potentielt livsfarlig afslutning på sidste års NorthSide-festival er arrangørerne nu klar med en række tiltag inden årets festival.

I sommeren 2022 blev NorthSide-festivalen for første gang afviklet på området Eskelunden i det sydlige Aarhus. Her lod adgangsforholdene imidlertid en del tilbage at ønske, og ikke mindst ved festivalens afslutning opstod decideret farlige situationer.

Natten mellem lørdag og søndag måtte politiet således rykke ud til festivalområdet, da flere hundrede festivalgæster var strømmet fra pladsen ud på den trafikerede Åhavevej. 


"Da vi skulle ud fra festivalen, blev der skabt en flaskehals. Folk kunne simpelthen ikke komme ud. Vi stod der i titusindvis, og folk blev mere og mere desperate," fortalte den 27-årige festivalgæst Frederik Rye dengang til Aarhus Stiftstidende og uddybede:

"Jeg tror, at folk var mentalt pressede over at blive spærret inde efter at have været til festival i tre dage. Det hele blev meget klaustrofobisk. Til sidst var der nogle, som væltede hegnet ud mod vejen. Derefter strømmede folk ud på asfalten."

Erkender problemer


Hos NorthSide Festival erkender blankt, at situationen sidste år var uholdbar. "Vi har evalueret på sidste års udfordringer og må blankt erkende, at hverken adgangen til festivalen eller udgangen fra festivalen fungerede efter hensigten," udtaler festivalchef Brian Nielsen i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Derfor har vi igennem et intensivt samarbejde med Aarhus Kommune, Politi og Brandvæsen udarbejdet en række konkrete tiltag, der både skal øge sikkerheden og forbedre oplevelsen for alle vores gæster."

Centralt blandt de nye tiltag står en aftale med myndighederne om at få lukket Åhavevej i timerne efter den sidste koncert både torsdag, fredag og lørdag aften. På denne måde undgås de flaskehalse, som sidste år betød, at situationen kom ud af kontrol.


Herudover øges antallet af cykelparkeringspladser fra 15.000 til 25.000, ligesom der i år vil være en særlig zone for shuttlebusser og taxier cirka ti minutters gang festivalpladsen. Desuden øges bemandingen ved ind- og udgange, forlyder det fra festivalen.

"Med ovennævnte tiltag er det vores klare forventning, at publikum får en fantastisk festivaloplevelse uden problemer i 2023,” udtaler Brian Nielsen. 

NorthSide Festival finder sted 1.-3. juni 2023 og byder på navne som Muse, The Chemical Brothers, NxWorries (feat. Anderson. Paak og Knxwledge), Lukas Graham, The 1975, First Aid Kit, Sam Fender, Tobias Rahim, Nik & Jay, LP, Little Simz, Yemi Alade og Pusha T.


GRØN SAMVITTIGHED: NorthSide reducerer deres CO2-aftryk betydeligt

 

 


ANNONCE