Nyhed

FYRTÅRN TAKKER AF: Gunnar K. Madsen stopper efter 30 år i front for Spot Festival

En af branchens ildsjæle giver stafetten videre ved årets udgang

Det er en af musikbranchens sande ildsjæle, som takker af, når Gunnar K. Madsen ved udgangen af 2023 fratræder stillingen som direktør for Spot Festival i Aarhus. Madsen har stået i spidsen for  branchefestivalen i tre årtier og på den måde været med til at give utallige upcoming navne et skub i retning af en professionel, musikalsk karriere.

"Få har som Gunnar Madsen udøvet blandingen af fag- og menneskekundskaber så enestående. Med veneration, pragmatisme, nærvær og en stærk sans for autonomien i musikerens arbejde har han vundet stortillid hos en stor skare af musikkens udøvere, skabere og deres branchefolk," udtaler Spots bestyrelsesleder, Lena Brostrøm, i en pressemeddelelse, og peger samtidig på de aftryk, Gunnar K. Madsen har sat udenfor Spot-regi:

"Gunnar Madsen deltog aktivt og målrettet i tilblivelsen af Danmarks musiklovgivning og har siden medvirket til videreudvikling af denne." 


I forlængelse af sit kulturpolitiske arbejde tog Madsen i sin tid initiativ til MXD (Music Export Denmark), hvor han gennem en årrække var næstformand. Madsen startede sin karriere i musikbranchen tilbage i slutningen af 1970'erne, som booker og medejer af Aarhus Musikkontor (det senere Skandinavian) og roadie, chauffør og altmuligmand for bands som Kliche og tv-2.

Langt liv med musik
Siden var Gunnar K. Madsen med til at stifte De Danske Musikkontorer, en del af initiativgruppen til Den Danske Transportstøtteordning, og i 1981 var han med til at stifte ROSA - Dansk Rock Samråd, som han først blev formand for, og senere var leder af indtil 2020. Det var i rollen som leder af ROSA, at kimen til Spot blev lagt, og i 1994 løb den første Spot Festival af stablen.

"Personligt takker jeg af, ved udgangen af året, efter 45 års arbejde med at formidle ny dansk musik både nationalt og internationalt. Spot Festival står naturligvis mit hjerte særligt nært i et langt arbejdsliv med musik," udtaler Madsen selv i pressemeddelelsen og tilføjer:

"Ambitionen med Spot var - og er - at skabe mest mulig national og international opmærksomhed på bredden og kvaliteterne i den nyere danske musikproduktion. En mission, som jeg synes, vi er lykkedes fornuftigt med gennem mange års festivaler, og jeg glæder mig til at se, hvordan det videreføres i hænderne på en ny leder," lyder det fra den i dag 69-årige Gunnar K. Madsen.


SPOT FESTIVAL 2023: TV-2 indvier ny koncertplads og uddeler pris

ANNONCE