Nyhed

Mount Eerie kommer til Danmark

Den amerikanske sangskriver har nye og uudgivne sange med ved to danske koncerter

Det er efterhånden 20 år siden, den tidligere The Microphones-frontmand Phil Elverum begyndte at optræde under aliaset Mount Eerie.

Første album under Mount Eerie-navnet udkom i 2005, og siden har Mount Eerie spillet flere gange i Danmark - blandt andet på Blågårdens Bibliotek i København i 2008, til Pop Revo i 2013 og på Jazzhouse i 2017.

Til juni vender Elverum så tilbage til Danmark, hvor han giver koncerter på VoxHall i Aarhus og i Poesiens Hus, København, den 21. og 22. juni. Billetter kan købes her og her. Herhjemme har Phil Elverum en begrænset, men dedikeret fanskare, som også tæller flere danske sangskriverkolleger. 


"Jeg lærte Phil Elverum personligt at kende i 2003, og han forærede mig en kopi af denne plade (No Flashlight, red.) et halvt års tid, før den udkom. Sangskrivningen på pladen samt måden, den er indspillet på og hele lyduniverset havde og har en ekstremt kreativt inspirerende effekt på mig," fortalte Mikael R. Andreasen fra Kloster i 2015 til GAFFA i serien Syv plader, der ændrede mit liv.

Tre år forinden udtalte Tobias Wilner fra Blue Foundation til GAFFA: "Mount Eerie aka. Phil Elverum er min folk-muse. Jeg har fulgt ham i mange år lige siden hans projekt The Microphones. I mine øjne er han lidt af et geni." 

Nye navne til Pop Revo


 

ANNONCE