Nyhed

Ny bærbar højttaler får italiensk design

Bang & Olufsen har lige lanceret Beosound A5, der er designet i samarbejde med dansk-italiensk designerduo

En højttaler er ikke altid kun et stykke hardware, der kan levere god lyd, den må også gerne se godt ud. Danske Bang & Olufsen har altid haft fokus på designet, og det fokus går igen i deres nye Beosound A5, deres nye bærbare højttaler.

Den har de fået designet i samarbejde med den dansk-italienske designerduo GamFratesi, og tanken er, at designet skal bygge bro mellem den nordlige og den sydlige designerkultur. Samtidig hævder Bang & Olufsen, at højttaleren forener god lyd, omhyggeligt håndværk og en lang levetid.

Beosound A5 kommer i to farver, en i grå aluminium med front i vævede papirfibre og et lyst håndtag i egetræ og en i sort antracit kombineret med front og håndtag i mørk eg. Den nye højttaler har et 4-fejs driver setup med fire digitale forstærkere, der giver 280 watt effekt, og som skulle kunne fylde store rum med en dynamisk 360 graders lyd.


Den har en 1 x 5,25” bashøjttaler, en 2 x 2” mellemtone og en 1 x ¾” diskanthøjttaler, hvilket skulle sikre en rigtig god lyd. Bang & Olufsen fortæller, at højttaleren er modulært designet, så den nemt kan repareres, og derved få en forlænget levetid, og ikke bare blive erstattet af en ny højttaler. Samtidig er den let at skille ad, når man skal skille sig af med den igen, og på den måde kan den let genanvendes i nye cirkulære løsninger.

Højttaleren kan bruges alene, eller man kan tilslutte to Beosound A5-højttalere, via producentens Mozart-platform, i et stereosystem. Prisen for den nye højttalere er på 7.500 kroner for versionen Nordic Weave og 8.300 kroner for Dark Oak-versionen.

LÆS OGSÅ: Nu kan dine kablede headsets blive trådløse


ANNONCE