Nyhed

PETER PETER-PORTALEN: Dansk punk-ikon giver adgang til arkivet

Punk-guitaristen indvier arkiv med udgivelsen af en samling tyve år gamle indspilninger

Det er ikke, fordi dagen i dag savner nogen anledning til at være en mærkedag, men i fald at den gjorde, står den nu i dansk punks tegn. Sort Sol-guitarist og The Bleeder Group-frontmand, Peter Peter, åbner i dag for sine analoge og digitale arkiver via platformen Bandcamp.

Projektet har fået navnet ”The Peter Peter Portal of Love & Independence, Est. 1974”, og det vil i første omgang indeholde udgivelsen Every Blood Cell Counts (The Sunrise Demos). Udgivelsen er – som navnet antyder – en alternativ udgave af The Bleeder Group-albummet Sunrise fra 2004.

Den nye udgivelse indeholder et udvalg af de over 200 forskellige optagelser, der blev lavet i forbindelse med udfærdigelsen af albummet. Every Blood Cell Counts (The Sunrise Demos) kommer til salg på Bandcamp i dag fredag den 7. april.


Efter at have forladt det yderst succesfulde danske punkrockband Sort Sol startede Peter Peter i 1995 The Bleeder Group (tidligere Bleeder). The Bleeder Group står foruden albummet Sunrise, der modtog fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder, også bag størstedelen af soundtracket til Pusher 2-filmen. 

I forbindelse med annonceringen af ”The Peter Peter Portal of Love & Independence, Est. 1974” kan punk-guitaristen også løfte sløret for den næste Bandcamp-udgivelse. Det bliver en udgivelse af frasorterede sange, der af den ene eller anden grund ikke fandt vej til det endelige Sunrise-album, men som alligevel er for signifikante til blot at samle støv på en harddisk.

Peter Peters nye Bandcamp-arkiv bliver desuden tilgængelig på en fredag, der har en særlig betydning for den amerikanske distribueringsplatform. Den første fredag i hver måned går nemlig under navnet Bandcamp Friday, og på disse dage tager Bandcamp ikke nogen procenter fra køb foretaget på platformen. Alle penge går i stedet ubeskåret til den valgte kunstner.


LÆS OGSÅ: BAGKATALOG: Da Sort Sol udgav deres hovedværk - og mødtes med GAFFA

 

ANNONCE