Nyhed

SYD FOR SOLEN 2023: Luksus annoncerer enkeltstående comebackkoncert

Det danske indieband med Lise Westzynthius og Mikael Simpson i front vender tilbage

Store navne som Aphex Twin, Bon Iver, Iggy Pop og The War on Drugs har allerede meldt deres ankomst til sommerens Syd for Solen-festival. I dag er der så tilføjet endnu en god grund til at besøge den københavnske festival, som afvikles den 8.-10. juni i Søndermarken på Frederiksberg.

Det navnkundige, danske indieband luksus - som insisterer på at blive skrevet med lille 'l' - har netop meddelt, at de efter tyve års tavshed gendannes til en enkelt koncert på Syd for Solen lørdag den 10. juni. Det er samme dag, som Iggy Pop optræder på festivalen, og det er muligt at købe endagsbilletter for 740 kroner.

Luksus var aktive fra 1994-2001 og udgav kun en ep og et enkelt album. Gruppen bestod af Lise Westzynthius, Mikael Simpson, Henrik Vibskov og Georg Rune Andersen. Efter opløsningen af bandet forfulgte de to frontfigurer hver deres solokarriere, mens Vibskov opnåede succes som modedesigner og Andersen gjorde karriere indenfor tv-branchen.


GAFFA kvitterede for gruppens eneste album, Repertoire fra 1998, med fem stjerner og en anmeldelse, som drog paralleller til blandt andre Cocteau Twins og Cranes.

"Vokalerne på hele albummet er absolut dragende, lyt blot på den storladne "Mine For Keeps," hvor Mikael Simpson synger sig op siden af Thom Yorke og "El Dorado," hvor Lise Westzynthius kun akkompagneret af klaver begiver sig ud i et ocean på grænsen til det selvudslettende," skrev Finn P. Madsen for 25 år siden og konkluderede:

"Repertoire er lyden af.et band, der på deres søgen efter det uendelige ophæver tid og sted uden at miste jordforbindelsen til det, som det hele drejer sig om, musikken, og den er luksuriøs."


Luksus-sangerinde går solo

ANNONCE