Nyhed

WUTHERING HEIGHTS: Den skotske mesterguitarist Ian Bairnson er død, 69 år

Bairnson spillede med både Kate Bush, The Alan Parsons Project og Pilot

Du er muligvis ikke bekendt med navnet, men det var Ian Bairnson, som spiller den ikoniske guitarsolo i slutningen af Kate Bush-klassikeren "Wuthering Heights". Han spillede guitar på Bushs to første album, hele bagkataloget med The Alan Parsons Project samt i sin egen gruppe, Pilot.

Nu er Bairnson gået bort i en alder af 69 år, efter i flere år at have lidt af demens. Det skriver enken Leila Bairnson på sociale medier. Ian Bairnson døde fredag (7. april), og er siden blevet hyldet af blandt andre sin gamle ven og arbejdsgiver Parsons på Facebook.

"Jeg har altid betragtet Ian som et musikalsk et geni (...) Han var en sand mester på guitaren - han kendte alle akkorder, det er muligt at spille, og var i stand til at beskrive dem," skrev Parsons søndag og tilføjede:


"Utroligt nok tog han sig aldrig tid til at lære konventionelle noder. Et andet eksempel på hans utrolige talent var dengang, han samlede saxofonen op og spillede den som en professionel på scenen med den britiske udgave af Alan Parsons Live Project, efter kun at have brugt små to uger på at lære instrumentet."

Alan Parsons producerede debutalbummet From the Album of the Same Name med Bairnsons gruppe Pilot. I de følgende år var Bairnson både aktiv i Pilot og i The Alan Parsons Project, som albumdebuterede med Tales of Mystery & Imagination i 1976.

Siden var Bairnson med til at indspille Kate Bushs debutalbum The Kick Inside og opfølgeren Lionheart, ligesom han bidrog til de følgende album Never for Ever og The Dreaming.


Bairnson nåede også at turnere med både Eric Clapton og Sting, ligesom han fungerede som sessionmusiker for blandt andre Mick Fleetwood, Kenny Rogers, Joe Cocker og Jon Anderson fra Yes.

Kate Bush genudgiver gamle album og sjældenheder

ANNONCE