Nyhed

AMERIKANSKE IDIOTER: Green Day genudgiver klassiker - med masser af ekstramateriale

Succesalbum fra 1993 fejres med omfattende jubilæumsudgivelse

Albummet Dookie har solgt over ti millioner verden over og vundet et utal af priser - herunder to Grammys. Nu har Green Day så meddelt, at de udgiver en jubilæumsudgave af albummet for at fejre det 30 års fødselsdag, skriver NME.

Dookie (30th Anniversary Deluxe Edition) vil indeholde tidligere uudgivne demoer, studieouttakes og liveoptagelser fra både Woodstock '94 og Barcelona samme år. 

Albummet udkommer både som vinylbokssæt i begrænset oplag, som cd-boks samt digitalt. For dem, som går op i samlerobjekter, kommer boksen ifølge NME også til at indeholde en rulle Dookie-hundelortsposer, knapper, en luftrenser, postkort, bumper sticker, papirflyver, magneter med mere. 


Selv skriver Green Day på Instagram følgende om udgivelsen:

"Nogle gange tager man en chance og har heldet med sig. I sommeren '93 gik Green Day i studiet for at indspille Dookie og havde ingen anelse om deres kommende skæbne. De var unge, oprørske og ved at skide i bukserne af skræk. Ingen vidste, om de ville bevise, at alle tog fejl, eller begå deres største fejltagelse nogensinde," lyder det fra bandet.

Albummet blev som bekendt en massiv succes, som blev fulgt op med en række album op igennem 90'erne og 00'erne - ikke mindst American Idiot fra 2004, som blandt andet inkluderede hitsinglen "Wake Me Up When September Ends."


Green Day-forsanger giver afkald på amerikansk statsborgerskab efter abortforbud

ANNONCE