Nyhed

HAN GØR DET IGEN: Ed Sheeran annoncerer nyt album, der er en ode til efteråret og hans venner

Endnu et overraskelses-album fra Ed Sheeran. Det er nummer to i år.

Tilbage i marts måned kom det som lidt af en overraskelse, da Ed Sheeran - uden yderligere varsel - annoncerede en ny albumsudgivelse i starten af maj. Nemlig albummet Subtract, der som det femte album kom efter en pause på halvandet års tid. 

Og nu er der altså igen godt - og overraskende - nyt. Ed Sheeran annoncerer nemlig albummet Autumn Variations der allerede udkommer om en måneds tid, mere præcist den 29. september. 

Albummet er en slags ode til efteråret, og hvilke følelser og situationer der opstår for Ed Sheeran selv, men også hans venner, efter at sommerens varme og lys lakker mod enden. 

”Sidste efterår oplevede jeg, at mine venner og jeg gennemgik så mange livsændringer. Efter sommerens varme faldt alt enten til ro, faldt fra hinanden, spidsede til eller imploderede.”, fortæller Ed Sheeran i en pressemeddelelse. 

"Da jeg gik igennem en svær tid i starten af ​​sidste år, hjalp dét at skrive sange mig med at forstå mine følelser og slutte fred med, hvad der foregik indeni. Da jeg samtidig bemærkede at mine venner gik igennem mange forskellige situationer skrev jeg sange – nogle fra deres perspektiver, nogle fra mit eget – for at fange, hvordan de og jeg så på verden på det tidspunkt. Der var højdepunkter af forelskelse og nye venskaber, men også nedture af hjertesorg, depression, ensomhed og forvirring.”, lyder det videre fra Ed.

Albummet er ligeledes inspireret af komponisten Edward Elgar, som komponerede værket Enigma Variations, hvor hver af de 14 kompositioner handlede om 14 forskellige af hans venner. 

Ed Sheeran fortæller ligeledes pressemeddelelsen, at albummet igen er indspillet i selskab med The National-medlemmet Aaron Dessner, ligesom Substract er. 

"Da jeg indspillede Subtract med Aaron Dessner, klikkede vi med det samme. Vi skrev og indspillede non-stop, og det her album (det kommende album, Autumn Variations, red.) blev født ud af det partnerskab. Jeg føler, at han har fanget følelsen af ​​efterår så vidunderligt i sit lydbillede, og jeg håber, at alle vil elske det lige så meget som jeg gør."

Autumn Variations udgives den 29. september 2023 via Gingerbread Man Records.

Autumn Variations trackliste:

 1. Magical
 2. England
 3. Amazing
 4. Plastic Bag
 5. Blue
 6. American Town
 7. That’s On Me
 8. Page
 9. Midnight
 10. Spring
 11. Punchline
 12. When Will I Be Alright
 13. The Day I Was Born
 14. Head > Heels
ANNONCE