Nyhed

REN EUFORI: Rangleklods udgiver hyldest til house-musikken

Rangleklods’ nye single hylder 90’ernes house fra Paris

I en fransk pladebutik finder en ung Esben Nørskov Andersen en opsamlings-cd med fransk housemusik. En handling som kunne synes ubetydelig, men som fik stor betydning og blev startskuddet for den lyd, der i dag kendetegner Andersens soloprojekt Rangleklods.

”Det var musik, som jeg aldrig havde hørt det før! Legesygt, loopende og overdrevet varmt,” lyder det i en pressemeddelelse om mødet med den franske cd.

I dag udgiver Rangleklods sin nye single, ”Your House”, som en hyldest til den musik, der endte med at forme ham som kunstner.


”’Your House’ er en omfavnende og euforisk sang, det er historien om forstaden, om at vokse op, mens man stadig leder efter sin rette hylde. Og hvor ungdommen er formet af tilfældige møder og beslutninger, som ender med at få en massiv indflydelse på den vej, man vælger at gå ned ad,” lyder beskrivelsen af det nye nummer.

I pressemeddelelsen fortæller Rangleklods, hvordan housemusikken havde en særlig evne til at sætte sig fysisk i kroppen på ham.

”Der kom en helt fysisk reaktion på det, som bare gav fuldstændig mening for mig. Klubmusikken er musik halvt for øret og halvt for kroppen. Så det transcenderende i musikken – stortrommen der sparker dig i brystet – var en-til-en den energi, som jeg allerede følte, jeg havde i kroppen på det tidspunkt i mit liv,” fortæller han.


I forbindelse med udgivelsen af ”Your House” annoncerer Rangleklods desuden en række koncerter i Danmark, hvor han håber at kunne give publikum samme energiske følelse til housemusik, som han selv oplevede.

”Den energi, det gav mig at høre den musik for første gang, er nøjagtig den, jeg prøver på at give videre under mine koncerter. Det er en hårdtslående men varm energi, der søger kærlighed og kaos på samme tid, ” lyder det afsluttende.


I 2020 gav Rangleklods koncert ved Kulturmaskinen i Odense. GAFFAs anmelder Adam Bouttai var til stede og kvitterede med fire stjerner.

”Rangleklods formår på pædagogisk vis at huske sit publikum på bassens magt og lydfrekvensernes umiddelbarhed. Esben Nørskov Andersen lykkes fuldkomment med at udfolde potentialet for electronica-fester, som verdenssituationen ser ud nu. Rangleklods live under disse optimale fortættede akustikforhold er en sand granatchoks-lydoplevelse,” lød vurderingen blandt andet.

Koncertdatoer:


  1. september, 2023: Panoptikon, Vridsløselille Fængsel 
  2. Marts, 2024: Platform K, Horsens
  3. marts, 2024:  Pumpehuset, København  
  4. marts , 2024:  Studenterhus, Aalborg  
  5. marts, 2024:  Århus Volume (Volume Village), Aarhus 

For mange klodser at flytte med

ANNONCE