Nyhed

Sonys PlayStation-afdeling opkøber high-end headsetbrand

Opkøbet kan betyde at Sony vil få deres helt egne headsets til deres PlayStation

Det er Sony Interactive Entertainment – den afdeling der står for PlayStation – der har købt headsetproducenten Audeze, der er kendt for deres high-end headsets. I en pressemeddelelse fortæller Sony Interactive Entertainment, at opkøbet skal hjælpe dem til at udvikle nye lydoplevelser til PlayStation spil.

Indtil videre vil Audeze fortsætte med at operere uafhængigt af Sony, og producere headsets til mange forskellige platforme, men ifølge Sony vil de også nyde godt af det økosystem PlayStation har.

En af de teknologier Sony er specielt interesseret i, er Audezes brug af ’planar magnetic drivers’, altså brugen af en flad, magnetisk membran der omdanner elektriske signaler til lyd. Den introducerede Audeze tilbage i december 2022, og skulle ifølge Sony levere en imponerende lydoplevelse, både til forbrugere og audio-professionelle.


Det er derfor næppe helt tilfældigt at Sony i denne uge også har løftet sløret for nye in-ear-headset og et headset til PlayStation 5 og den håndholdte PlayStation Portal, der alle indeholder dedikerede ’planar magnetic drivers’.

Den nye teknologi skulle fungere til både pc og mac via en usb-dongle, så mon ikke vi snart kommer til at se dem i handlen i Danmark også.

LÆS OGSÅ: YouTube klar med regler for AI-genereret musik


ANNONCE