Nyhed

UFORGLEMMELIGE AFTNER: Nick Cave klar med livealbum - hør første sang her

"Vi håber at de her optagelser indfanger bare en tiendedel af den kollektive opløftelse, vi følte ved disse koncerter"

Det er kun tre måneder siden, Nick Cave var i Danmark for at tale om sin seneste bog - og godt og vel et år siden, Aarhus dannede ramme om åbningen af Nick Cave & The Bad Seeds' første turné efter COVID19-nedlukningen.

Skulle man alligevel være ved at gå til af længsel efter nyt fra den australske rocklegende, er der godt nyt. På fredag (25/8, red.) udgiver Cave og kollegaen Warren Ellis nemlig det digitale livealbum Australian Carnage - Live at the Sidney Opera House. Du kan høre en optagelse af sangen "Balcony Man" herunder.

Livealbummet udkommer også i forkortet version på vinyl den 1. december.


I 2020 udgav Cave og Ellis albummet Carnage, som med sin stemningsfulde kombination af spoken word og atmosfæriske lydlandskaber lagde sig i forlængelse af det seneste album med Nick Cave & The Bad Seeds - dobbeltalbummet Ghosteen fra 2019. 

I 2021 gav Cave og Ellis en række koncerter i Strobritannien med klar hovedvægt på materialet fra de to album - og efter at have overstået sidste års sommerturné med The Bad Seeds, genoptog de rækken af Carnage-koncerter, denne gang i Caves hjemland Australien.

Tilbage i januar udkom koncertfilmen Kingdom in the Sky med optagelser fra duoens to koncerter ved Hanging Rock, Victoria, i november '22. Og nu får vi så et livealbum optaget knap to måneder senere i Sydneys ikoniske operahus.


"At turnere i Australien med Warren efter så lang tids pause var et af de senere års højdepunkter," skriver Cave på sin hjemmeside og uddyber:

"Alle koncerterne var bevægende og uforglemmelige, fra de intime jobs i teatre og kunstcentre, over de store, opløftende aftener ved Hanging Rock til vores tre afsluttende aftener i det uforlignelige Sydney Opera House," lyder det fra Cave, som tilføjer:

"Vi er begejstrede for at dele de her optagelser, lavet i Sydney Opera House, og håber at de indfanger bare en tiendedel af den kollektive opløftelse, vi følte ved de her koncerter. Vi vil aldrig glemme dem."

Nu kan du købe Nick Caves lyserøde luksushjem

ANNONCE