Nyhed

VÅBENBRØDRE: Dire Straits-guitaristen Jack Sonni er død, 68 år gammel

Den amerikanske guitarist som sekunderede Mark Knopfler i bandets storhedstid er gået bort

Dire Straits' femte studieudspil Brothers in Arms står tilbage som et af firsernes mest populære rockalbum med sange som "Money for Nothing," "Walk of Life" og titelnummeret. Nu er guitaristen, som spillede overfor bandets hovedperson Mark Knopfler i tiden omkring albummet, gået bort i en alder af 68 år. Det skriver en række medier torsdag.

Sonni boede i New York City, spillede med bandet The Leisure Class og arbejdede i en musikforretning, da han mødte medlemmer af Dire Straits  i slutningen af halvfjerdserne.

Og da først David Knopfler og siden hans efterfølger Hal Lindes forlod Dire Straits, blev Sonni bedt om at støde til under indspilningerne af Brothers in Arms henover årsskiftet 1984-85.


Albummet blev en massiv succes, og Sonni spillede også med på den efterfølgende turné i kølvandet på albummet - inklusive Live Aid-koncerten på Wembley Stadium i juli '85 og de to danske koncerter i Brøndbyhallen samme efterår.  

Sonni indstillede sin professionelle musikkarriere i 1988 og forfulgte herefter en karriere indenfor marketing. I de senere år genoptog han sit musikalske virke med ungdomsbandet The Leisure Class, ligesom han optrådte sammen med andre tidligere Dire Straits-musikere i DSL (Dire Straits Legacy). 

Flinkeskolerock fra The Sultans Of Swing


ANNONCE