Nyhed

ESBJERG: Tocifret millionbeløb skal sikre en ny festival de næste 10 år

Ét enkelt koncertbureau har fået ansvaret for at arrangere en festival på havnen de næste 10 år

Esbjergs byråd besluttede i starten af 2022, at kommunen skulle markedsføres som en kultur- og oplevelsesby for at tiltrække turister, tilflyttere og andre besøgende til byen. Her budgetterede man med 50 millioner kroner, som var afsat til at styrke områdets kultur- og oplevelsesbranding.

Ifølge Jyske Vestkysten har byrådet nu besluttet at indgå i et samarbejde med koncertbureauet Live Nation, som står bag nogle af landets største koncerter med A-liste superstjerner som Metallica, Bruce Springsteen og Olivia Rodrigo. Derudover står Live Nation også bag festivalerne Heartland på Fyn, O/Days og Copenhell i København samt Jailbreak i Horsens. 

I alt afsætter byrådet 24 millioner kroner fra markedsføringspuljen til Live Nation, som forpligtiger sig til at arrangere en festival på Esbjerg Havn de næste 10 år. 


Inspiration fra Danmarks navle

I sommeren 2022 besøgte de esbjergensiske byrådsmedlemmer deres kommunalpolitiske kollegaer i Odense, som har arbejdet med en lignende markedsføringsstrategi for byen. I september annoncerede Odenses by- og kulturrådmand Søren Windell, at Odense Dyrskueplads skal være en af Nordeuropas største koncertpladser - såfremt alle aftaler falder på plads -, og at den allerede skal stå klar i 2024. Odense er i forvejen hjemsted for et af landets største musikfestivaler Tinderbox, som den nu velkendte kulturaktør Ronnie Hansen var med til at få til byen, da han sad på posten som udviklingschef i Odense Kommune. 

Der må have været faglige amoriner i luften under mødet, for Ronnie Hansen blev efterfølgende ansat som konsulent for Esbjerg Kommune i forbindelse med den nærliggende konkurs for spillestedet Tobakken. I dag er Ronnie Hansen en del af holdet bag planerne om et nyt spillested under arbejdstitlen Fabrikken, som Esbjerg Kommune indledte forhandlinger med i slutningen af oktober 2023. 


LÆS OGSÅ: ROSKILDE FESTIVAL: Slut med Orange Scene, som man kender den

ANNONCE