Nyhed

Festival melder om det største overskud nogensinde - nu skal millionerne uddeles

Med 3,6 millioner kroner i overskud kræver det en helt ny uddelingsmodel meddeler festivalen

Det tegnede godt, da Nibe Festival kunne melde udsolgt i slutningen af maj over end måned før festivalen blev skudt i gang d. 28. juni. Ifølge festivalen selv er billetterne aldrig blevet solgt så hurtigt før. I dag viser interessen og opbakningen for festivalen sig også på bundlinjen, hvor Nibe Festival kan omskrive sin egen historie med et rekordoverskud på 3,6 millioner kroner, hvilket overhaler sidste års overskud på 2 millioner. 

"Det er vilde tal, og helt sikkert en stor og vigtig milepæl i festivalens historie. Vi er enormt stolte og tilfredse med, at vi ikke alene afviklings- og oplevelsesmæssigt, men altså også økonomisk, ramte den bull's eye med Nibe 2023," lyder det fra talsmand Peter Møller Madsen i en pressemeddelelse.  

De 3,6 millioner kroner skal fordeles blandt de mange lokale foreninger, som på den ene eller anden måde er involveret i festivalen med hjælpende hænder. Men ifølge bestyrelsesformand Thomas Larsen kræver beløbets størrelse en ny uddelingsmodel, så en bredere gruppe kan få glæde af den økonomiske støtte:


"Der er rigtigt mange gode formål og initiativer, hvor en stor eller mindre del af 3,6 millioner kroner kan gøre en forskel. Vi vil derfor bruge lidt tid på at udarbejde en strategi og en ramme for udlodningsudvalget, så vi kan sikre, at ikke bare flest mulige tilgodeses, men også at vi får givet bredt og ikke mindst husker områder, der måske sjældent får støtte," fortæller bestyrelsesformand Thomas Larsen

Ifølge en pressemeddelelse har Nibe Festival allerede uddelt 325.000 kroner. En del af pengene er blandt andet gået til et gavlmaleri ved Aalborg Universitetshospitals kræftafdeling, som bliver skabt af kunstner Frida Stiil Vium, der også tidligere har lavet street-art på festivalen. 

Ansøgningsprocessen bliver udarbejdet i starten af det nye år, hvorefter midlerne forventes at blive uddelt i løbet af det først halvår af et nyetableret udlodningsudvalg.


LÆS OGSÅ: ESBJERG: Tocifret millionbeløb skal sikre en ny festival de næste 10 år

ANNONCE