Nyhed

FOR FØRSTE GANG I FEM ÅR: Saveus annoncerer Danmarksturné

Efter flere koncerter på store danske scener er Saveus klar til igen at indtage de mere intime venues

De seneste år har Saveus leveret storslåede og energiske koncerter på nogle af Danmarks største scener. Sidste år spillede han blandt andet på Roskilde Festivals Arena-scene efterfulgt af en koncert i Royal Arena samt i Aarhus Congress Center. Sidstnævnte modtog fem stjerner af GAFFAs Ole Rosenstand Svidt, som noterede at ”Saveus leverede et storladent show på internationalt niveau.”

Har man ikke fanget den populære artist rundt på festivalerne, herunder til dette års Grøn-koncerter, har man dog måttet vente længe på at opleve den dragende Saveus-energi. Men nu er der heldigvis gode nyheder for fans rundt om i landet. For første gang i fem år drager Saveus nemlig rundt på de mere intime, danske venues, når han og bandet besøger 11 byer i perioden fra den 31. oktober 2024 til den 26. december 2024.

Og at dømme ud fra Saveus’ sociale medier er der noget at glæde sig til. I et opslag på Instagram skriver han:


”For første gang i over 5 år kommer mig og bandet rundt i hele landet. Det glæder vi os helt sindssygt meget til. Jeg har det sidste år skrevet en masse nye sange. Dem går jeg snart i studiet med. Glæder mig helt vildt til at præsentere det for jer i det nye år. Vi ses i 2024.”

I 2015 vendte Martin Hedegaard stærkt tilbage til den danske musikscene, da han præsenterede sit Saveus-projekt til P3 Guld med singlen ”Levitate Me”. To år senere, i 2017, udkom debut-ep’en Will Somebody Save Us? og året efter fulgte han op med sit første fuldlængde-album Neuro. Hans seneste album, Rainman, fra 2022 modtog fem stjerner af GAFFAs anmelder, som mente, at ”Saveus føles mere ægte, råt og nøgent end tidligere”.

Rainman er et album, hvor Martin Hedegaard har modet til at blotte sig. Der er ingen overproducerede crescendoer at gemme sig bag, ingen P3 Guld-overraskelsesoptræden at læne sig op ad, og intet ukritisk festivalpublikum at hænge sin hat på. Det føles mere ægte, råt og nøgent end tidligere. Saveus leverer med dette album et fuldt ud bæredygtigt fundament, på hvilket musikeren så småt kan tillade sig at kigge over Atlanten med samme ambitioner som kollegaerne MØ og Lukas Graham. Det internationale snit er ikke til at tage fejl af,” lød konklusionen i anmeldelsen.


Billetter til den kommende turné er sat til salg og kan findes her.

Se også den fulde turnéoversigt

 • To. 31/10 – Herning, Fermaten
 • Fr. 1/11 – Viborg, Paletten
 • Lø. 2/11 – Randers, Værket, Turbinen
 • Fr. 8/11 – Helsingør, Toldkammeret
 • Lø. 9/11 – Roskilde, Gimle
 • Fr. 15/11 – Aalborg, Skråen
 • Fr. 22/11 – Fredericia, Tøjhuset
 • Lø. 23/11 – Silkeborg, Kedelhuset
 • To. 28/11 – Aarhus, Train
 • To. 5/12 – Odense, Posten
 • To. 26/12 – København, Store VEGA

SAVEUS-INTERVIEW: ”Jeg er stadig ved at prøve at finde ud af, om det er muligt at nå toppen af bjerget og forblive jordnær”


ANNONCE