Nyhed

Gaming-headset skal øge konsoloplevelsen ved hjælp af ny teknologi

Logitech G har lige lanceret Astro A50 X, gamingheadset til konsoller, der har den nye PlaySync-forbindelse

Astro A50 X Lightspeed er et nyt, trådløst headset til gameren, der foretrækker at game foran konsollen. Headsettet er femte generation i serien af headsets, og ifølge producenten er det udviklet for at give konsolgameren den bedst tænkelige lydoplevelse under spillet.

Det skulle blandt andet sikres gennem PlaySync-teknologien, der skulle gøre det let at tilslutte og skifte mellem for eksempel Xbox, PS5 og pc, bare ved at trykke på en knap.

Samtidig er headsettet blevet udstyret med Pro-G Graphene Audio Driver-teknologien, hvilket skulle give det en bedre ydelse under gaming. Logitech hævder ligeledes at have haft fokus på komforten, let tilslutning, kommunikation og kompatibilitet.


Det helt nye er helt sikkert PlaySync-teknologien. Andre headsets har typisk været udviklet direkte til den ene platform, måske med mulighed at blive brugt til både pc og en type konsol. Men Astro A50 X Lightspeed skulle passe til såvel pc som PlayStation og Xbox, og det er klart interessant.

Headsettet har også en tilknyttet base, der kobles sammen med tv’et via hdmi for på den måde at kunne levere den bedste lyd til gameren.

Pro-G Graphene-driveren er en 40mm grafenmembran med en såkaldt live edge-suspension, hvilket skulle være med til at forbedre lydgengivelsens nøjagtighed, og reducere forvrængningen.


Udover den dedikerede Lightspeed-forbindelse understøtter headsettet også Bluetooth, så gameren faktisk kan tilslutte til mobilen og kommunikere via f.eks. Discord.

Det er så heller ikke noget helt billigt headset. Logitech G oplyser, at det kommer til at koste omkring 3.000 kroner. Hvilket kan virke dyrt for et headset udviklet primært til gaming.

LÆS OGSÅ: Dolby Atmos får nye konkurrerende teknologier


ANNONCE