Nyhed

Her er de første navne til Tønder Festival 2024

De første otte danske og internationale navne melder sig klar til at fejre Tønder Festivals 50 års jubilæum

Det kan godt være, at kalenderen skriver december, og at juleforberedelserne er i fuld gang, men derfor kan man jo godt glæde sig til de musikalske oplevelser, der venter i det nye år.

I dag er Tønder Festival klar med de første navne på plakaten 2024, så der allerede nu kan sættes et stort kryds i kalenderen. Med de otte annoncerede navne tegner det til at blive et spændende og alsidigt program, når festivalen til august kan åbne dørene og fejre sit 50års jubilæum.

De første otte kunstnere, som publikum kan se frem til at opleve er: Rodney Crowell (USA), The Hello Darlins (CAN), Dan Sultan (AUS), Jacob Dinesen (DK), Hush (DK), Jake Vaadeland (CAN), Elephant Sessions (SCO) samt Xabi Aburruzaga (EUS).


Den helt store offentliggørelse er den 73-årige amerikanske countrystjerne Rodney Crowell. Gennem sin mangeårige karriere har Crowell i den grad formået at sætte sit præg på den amerikanske musikscene og kan blandt andet bryste sig af to Grammy-priser, seks Americana Awards samt en optagelse i Nashville Songwriters Hall of Fame.

Siden debutalbummet Ain’t Living Long Like This fra 1978 er det blevet til yderligere 16 studiealbum. Hans 2013-udgivelse Old Yellow Moon sammen med Emmylou Harris modtog fire stjerner er GAFFAs anmelder, som kaldte det ”et mere rendyrket country-udtryk end Harris’ seneste mange plader.”

Når Tønder Festivals 50 års jubilæum skal fejres, bliver det også med markante danske artister. Næste år er det 20 år siden, at Hush udgav deres gennembrudsalbum A Lifetime. Publikum kan derfor forvente et helt særligt show, når de gæster festivalen.


Det skarpe hjørne bliver også markeret med en af Tønders egne, nemlig sanger og sangskriver Jacob Dinesen. Han debuterede i 2015 med albummet Count The Ways og er siden vokset i popularitet og har i dag mere end 36 millioner streams. I det nye år udkommer hans sjette album, The Waiting Game, som kommer til at præsentere nye sider af sangeren:

”Jeg hader stagnation, men jeg indså, at jeg var nødt til at trække stikket. Det har givet selvindsigt, udvidet min horisont og åbnet døren på klem til det menneske, jeg måske i virkeligheden her,” fortæller Dinesen i en pressemeddelelse om det kommende album.

Tønder Festival 2024 finder sted den 21.-24. august. Billetter kan købes her.


Niels Hausgaard til GAFFA Talk på Tønder Festival: ”Alle burde prøve at have været død”

ANNONCE